Tour Femmes 2024: Dit zijn de verschillen tussen de favorieten na de tijdrit in Rotterdam
foto: Cor Vos
dinsdag 13 augustus 2024 om 18:00

Tour Femmes 2024: Dit zijn de verschillen tussen de favorieten na de tijdrit in Rotterdam

Het was slechts een inspanning van goed zeven minuten, maar toch heeft de (enige) individuele tijdrit van 6,3 kilometer in de straten van Rotterdam voor verschillen gezorgd in het algemeen klassement van de Tour de France Femmes. Van de klassementsrenners deed Demi Vollering de beste zaken. En haar concurrentes? WielerFlits zet het voor je op een rij.

Demi Vollering verbaasde zichzelf met haar tijdritprestatie in Rotterdam. De kopvrouw van SD Worx-Protime, de grote favoriete voor de eindoverwinning, werd voor de start van de tijdrit niet gerekend tot de grootste kanshebsters voor de dagzege. Met een indrukwekkende eindtijd van 7’25” wist ze de complete tijdrittop achter zich te houden.

Vollering veroverde zo niet alleen haar eerste ritzege in de Tour de France Femmes 2024, maar zal morgen ook in de gele trui Nederland uitrijden. In het algemeen klassement heeft ze nu reeds een mooie voorsprong op haar concurrentes voor Le Maillot Jaune.

Zo volgen rensters als Shirin van Anrooij, Mavi García en Silvia Persico al op een goede halve minuut van Vollering en moet de Française Evita Muzic veertig seconden goedmaken op de Nederlandse. Voor Gaia Realini ziet het er nog minder rooskleurig uit: de pocketklimster van Lidl-Trek volgt, mede door een tijdstraf van twintig seconden na de eerste etappe, al op een minuut van het geel.

AK

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.