Tour Femmes 2024: Giro-winnares Elisa Longo Borghini geeft forfait na val op training
foto: Cor Vos
zaterdag 10 augustus 2024 om 17:43

Tour Femmes 2024: Giro-winnares Elisa Longo Borghini geeft forfait na val op training

Elisa Longo Borghini zal niet meedoen aan de Tour de France Femmes (12-18 augustus). De Italiaans kampioene, die eerder deze zomer de Giro d’Italia Women nog op haar naam schreef, is gevallen op training en kan daardoor niet deelnemen aan de Tour.

“Helaas zal ik niet aan de start staan van de Tour de France Femmes vanwege de gevolgen van een val op training”, schrijft Longo Borghini op X. “Er zijn geen breuken, maar ik heb veel huid achtergelaten op het asfalt en kan momenteel niet fietsen. Ik baal er erg van dat ik niet samen met mijn ploeggenoten kan strijden voor een geweldige Tour voor Lidl-Trek. Succes, dames!”

Longo Borghini werd gezien als een van de gevaarlijkste uitdaagsters van titelverdedigster Demi Vollering. De 32-jarige renster is namelijk bezig aan een uitstekend seizoen. Niet alleen won ze de Giro d’Italia Women, ook was ze derde in zowel de Vuelta España Femenina als Tour de Suisse Women.

En dan zwijgen we nog over haar voorjaar, waarin ze de Ronde van Vlaanderen en de Brabantse Pijl won. Ook stond Longo Borghini dit seizoen al op het podium van de Omloop Het Nieuwsblad (derde), Strade Bianche (tweede), Waalse Pijl (derde) en Luik-Bastenaken-Luik (tweede). In 2022 was ze zesde in de Tour de France Femmes, in 2023 moest ze geblesseerd opgeven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.