Tour Femmes 2024: Vier (!) rensters van Oezbeekse ploeg halen finish niet
foto: Cor Vos
maandag 12 augustus 2024 om 16:41

Tour Femmes 2024: Vier (!) rensters van Oezbeekse ploeg halen finish niet

Waar Charlotte Kool na de winst in de eerste etappe van de Tour de France Femmes terug zal kijken op een uitstekende eerste dag, zal in het kamp van de Oezbeekse ploeg Tashkent City Women een minder positieve sfeer heersen. Liefst vier van de zeven startende rensters heeft de finish in Den Haag niet gehaald. Al heel vroeg in de vlakke eerste etappe moesten de rensters lossen.

De Tour de France Femmes was nog maar net begonnen, toen de eerste rensters van de Oezbeekse ploeg het lastig kregen. Na zo’n twintig kilometer waren Asal Rizaeva en Madina Kakhorova al achterop geraakt. Niet veel later kwamen ook Ekaterina Knebeleva en Mohinabonu Elmurodova in de problemen. Het beloofde een lastige dag voor de ploeg te worden.

Uiteindelijk moesten de vier rensters de strijd vroegtijdig staken en wist slechts één renster in het peloton de finish te bereiken. De ploeg staat op basis van het aantal behaalde UCI-punten aan de start van de Tour de France Femmes. Een deel van deze punten behaalde de ploeg op het Oezbeekse en Aziatische kampioenschap. Het niveau van de Tour de France Femmes lijkt echter nog even wennen voor de formatie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.