Tour-organisatie spreekt met Rotterdam over start Tour de France 2027
Foto: Cor Vos
Kerckhoffs Raymond
woensdag 14 augustus 2024 om 14:02

Tour-organisatie spreekt met Rotterdam over start Tour de France 2027

Er is een mogelijkheid dat de Tour de France voor mannen in 2027 in Rotterdam kan starten. Die boodschap heeft Tour-organisator ASO de afgelopen dagen aan Rotterdam aangegeven. Na de succesvolle start van de Tour de France Femmes afgelopen maandag en dinsdag zouden Rotterdam, Den Haag en Dordrecht zich opnieuw samen willen pakken om de Tour voor mannen te ontvangen. In 2010 was Rotterdam ook al het decor van Le Grand Départ van de Tour de France.

Komend jaar vindt de Tourstart plaats in Lille en in 2026 in Barcelona. Tour de France-directeur Christian Prudhomme was de afgelopen dagen in Rotterdam en heeft aan de bestuurders medegedeeld dat er voor 2027 wellicht mogelijkheden zijn. Binnen Rotterdam is er al geld gereserveerd voor een Tourstart, maar het is altijd de vraag hoe een nieuwe politieke coalitie en burgemeester van de havenstad hiernaar kijken.

Demi Vollering pakt de gele trui al in Rotterdam. Foto: Cor Vos

Ook Valkenburg heeft van de Tour te horen gekregen dat er in 2027 een kans is voor een Tourrit met de finish op de Cauberg. Een etappe vanuit Zuid-Holland naar Valkenburg lijkt qua afstand moeilijk realiseerbaar. Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg heeft al geopperd om eventueel met Breda een lobby aan te gaan om een rit door de zuidelijke provincies te krijgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.