zaterdag 13 juli 2024 om 09:05

Tour steeds onveiliger en Pogacar verzwakt naar Pyreneeën

Video Het waaier-alarm schalde een flink aantal keren over de Franse wegen van Agen naar Pau vrijdagmiddag. Het was chaos troef, waarin de klassementsrenners zich roerden, de ijzersterke kopgroep amper ruimte kreeg en we vervolgens ‘gewoon’ gingen sprinten. Toch is de veiligheid in het geding. Daarover hoor je alles in een nieuwe WielerFlits Update!

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bij de start klonk bij vrijwel alle renners hetzelfde verhaal: niet sprinten vandaag, maar een omvangrijke groep die in de lastige finale strijd om de dagzege. Die omvangrijke groep kwam er en herbergde zeer veel sterke renners. Wereldkampioen Mathieu van der Poel was er daar één van. Maar de aanwezigheid van Adam Yates in die kopgroep zorgde ervoor dat Visma | Lease a Bike niet wilde laten begaan. Later deden ze dit toch. Maar toen even later de wind goed stond, trok Wout van Aert alles op de kant en waren we vertrokken voor een partijtje waaierrijden. In de finale voltrok zich dat nog een keer onder impuls van UAE Emirates, maar toch werd er gesprint.

Daarin opnieuw een harde valpartij. Had deze voorkomen kunnen worden? Onze verslaggevers raken het daar niet met elkaar over eens. Wél dat er iets aan de veiligheid moet gebeuren en die is zelfs tweeledig: enerzijds het gevaar op de weg en het parcours, wat Primož Roglič donderdag aan den lijve ondervond met een opgave tot gevolg. Anderzijds waart het corona-spook opnieuw rond in en om het peloton. Mondkapjes komen weer tevoorschijn en Remco Evenepoel roept de ASO zelfs op om het corona-protocol uit 2021 en 2022 weer op te tuigen. Renners vrezen voor hun veilig- en gezondheid. Juan Ayuso moest immers onderweg opgeven met een besmetting.

Er gaan nog over meer renners verhalen rond dat zij corona onder de leden zouden hebben. Daags voor een loodzwaar tweeluik in de Pyreneeën houdt het de gemoederen behoorlijk bezig. Allemaal verloren energie die de renners goed kunnen gebruiken zaterdag, als zij over de Tourmalet en Hourquette d’Ancizan gaan, om daarna te finishen op Pla d’Adet. Bij één ploeg zal dat in ieder geval na een klein feestje zijn, want Jasper Philipsen trakteerde Alpecin-Deceuninck op een tweede ritzege. En welke snode plannen hebben Wout van Aert en co rondom Jonas Vingegaard? Je hoort alles van de verschillende hoofdrolspelers in een nieuwe WielerFlits Update!

Iedere dag
Deze Ronde van Frankrijk voorzien onze verslaggevers Maxim Horssels en Youri IJnsen het publiek dagelijks van de WielerFlits Update. In een podcast en video van om en nabij het half uur duiden zij de gebeurtenissen in en rondom de Tour de France en kijken ze uit naar de etappe van een dag erna. De video verschijnt dagelijks op YouTube en hier op de website, de audio daarvan is te beluisteren in je favoriete podcast app.


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.