Trip naar Canada eindigde voor Tadej Pogacar bijna in Disneyland
donderdag 12 september 2024 om 18:41

Trip naar Canada eindigde voor Tadej Pogacar bijna in Disneyland

Tadej Pogacar is met flinke vertraging afgereisd naar Canada voor de GP Québec en GP Montréal. De Tourwinnaar werd op het vliegveld van Parijs tegengehouden omdat zijn eTA niet in orde was. Zonder de elektronische reismachtiging kom je het Noord-Amerikaanse land niet in.

Pogacar wil in Canada de laatste puntjes op de i zetten in voorbereiding op het WK wielrennen in Zürich, maar door een administratieve fout ging dat plan bijna de prullenmand in. In tegenstelling tot zijn ploeggenoten, waaronder Tim Wellens en Juan Ayuso, die wel langs de douane mochten, bleef Pogacar achter in de Franse hoofdstad.

“Dan maar naar Disneyland”, vertelde Pogacar met een lach op de persconferentie in Québec. “Leek mij wel leuk om te doen. Maar het bleek toch wat te ingewikkeld. Luke Maguire (zijn persoonlijk perschef, red.) was niet zo gelukkig met het plan om de trein naar Disneyland te nemen om een paar uurtjes in het pretpark door te brengen.”

Uiteindelijk lukte het de organisatie om een andere vlucht te boeken voor Pogacar, waardoor hij, weliswaar met flinke vertraging, alsnog naar Canada is kunnen afreizen. Zijn koffer is overigens wel achtergebleven.

In Canada rijdt de 25-jarige Sloveen zijn eerste wedstrijd sinds zijn overwinning in de Tour de France. “Het was fijn om even rust te hebben. Dat was ook echt even nodig. De dag na de overwinning was ik helemaal leeg. Ik ben wel blijven fietsen, maar pas na twee weekjes gebeurde dat weer met trainingsschema’s”

Tweede keer Canada
De 25-jarige Sloveen verschijnt voor de tweede keer aan de start van het Canadese tweeluik. In 2022 debuteerde hij met een 24ste plaats in Québec en winst in Montréal door onder andere Wout van Aert en Andrea Bagioli te verslaan in een sprint.

“Dit soort wedstrijden met omlopen rijd ik graag. Het is een beetje in dezelfde stijl als het wereldkampioenschap. Een goede voorbereiding dus voor het WK in Zürich.”

De GP Québec wordt aanstaande vrijdagavond (Nederlandse tijd) verreden. Zondagavond staat de GP Montréal op het programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.