Trotse Ben O’Connor nog altijd tweede in Vuelta: “Ik heb vandaag slim gereden”
foto: Cor Vos
zaterdag 7 september 2024 om 18:25

Trotse Ben O’Connor nog altijd tweede in Vuelta: “Ik heb vandaag slim gereden”

Mag Ben O’Connor zondag na de slottijdrit plaatsnemen op het eindpodium van de Vuelta a España? Het ziet er na zijn optreden in de koninginnenrit naar Picón Blanco goed uit. De Australiër kwam in het spoor van concurrenten Enric Mas en Richard Carapaz over de streep.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

O’Connor – die vrijdag in de rit naar de Alto de Moncalvillo de rode trui moest afgeven aan Primoz Roglic – kwam in de laatste bergetappe eigenlijk nooit in de problemen. De renner van Decathlon AG2R moest op de slotklim – de Picón Blanco – wel even lossen uit de groep der favorieten, maar werd al snel weer teruggebracht door zijn ploegmaat Felix Gall.

“Ik ben trots”, waren de eerste woorden van O’Connor na de finish in een interview met Eurosport. “Ik moet mijn ploeggenoten bedanken voor de afgelopen twintig dagen. Ze stonden altijd voor me klaar. Ik ben heel erg blij, maar ik moet morgen nog altijd een goede tijdrit rijden.”

“Ik heb vandaag vooral slimmer gereden”, kijkt O’Connor terug op de voorlaatste rit. “De power was er altijd wel, maar ik liet me gek maken door de rode trui. Het is mooi dat ik vandaag wel op de juiste manier kon koersen. Ik heb zeker vertrouwen voor de tijdrit, maar moet nu wel goed herstellen en dan een zo goed mogelijke tijdrit afleveren.”

Verschillen
In het algemeen klassement staat Ben O’Connor nu op 2’02” van leider Primoz Roglic. Maar nog belangrijker: hij heeft nog altijd een voorsprong op de nummers drie en vier, Enric Mas en Richard Carapaz. Mas volgt in het klassement op slechts negen seconden, Carapaz moet toch al 58 seconden goedmaken op O’Connor. In de 24,6 kilometer lange vlakke slottijdrit in Madrid kan er echter nog veel gebeuren in de strijd om de podiumplekken.

AK

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.