Twee op twee voor Lorena Wiebes in Baloise Ladies Tour
Foto: Cor Vos
donderdag 18 juli 2024 om 16:48

Twee op twee voor Lorena Wiebes in Baloise Ladies Tour

Lorena Wiebes heeft voor de tweede dag op rij mogen juichen in de Baloise Ladies Tour. De Nederlandse van SD Worx-Protime was duidelijk de sterkste in de eindsprint in Knokke-Heist.

De Baloise Ladies Tour – dit jaar een belangrijke voorbereidingskoers op de Olympische Spelen in Parijs – maakte zich donderdag op voor de eerste rit in lijn, nadat Lorena Wiebes een dag eerder al de avondproloog in het Zeeuwse Hulst op haar naam had geschreven. En ook op dag twee startten we in Zeeland, meer bepaald in Breskens. Van daaruit ging het voor een biljartvlakke rit van 115 kilometer naar Knokke-Heist.

Daar lag immers een lokale ronde van een dertigtal kilometer te wachten, die we ook uit die andere Baloise-ronde – de Baloise Belgium Tour – kennen. De aankomst lag op de welbekende licht oplopende Wandelaar.

Leidster Wiebes bij de start – foto: Cor Vos

Een echte vroege vlucht kregen we in de eerste koershelft niet, waardoor Wiebes bij de eerste passage aan de aankomst in Knokke-Heist nog bonificatieseconden kon meepikken bij de tussensprint. Ook Pfeiffer Georgi (dsm-firmenich PostNL) en Thalita de Jong (Lotto Dstny) deden een zaakje.

Later ging Sara Fiorin (UAE Team ADQ) ging daarna even vooruitrijden, maar met de volgende tussensprint in aantocht duurde dat liedje niet lang. Georgi was nogmaals succesvol en kreeg drie boniseconden cadeau, deze keer moeide Wiebes zich niet in de debatten.

In het slot gingen Audrey De Keersmaeker (Lotto Dstny), Julie Sap (Fenix-Deceuninck) and Sigrid Haugset (Team Coop-Repsol) nog in de aanval, maar het hypernerveuze peloton gaf hen niet veel ruimte. In het slot leidde die nervositeit nog tot enkele valpartijen in het peloton, waarbij Georgi het belangrijkste slachtoffer werd. In de sprint ging dsm-firmenich PostNL vervolgens voor Charlotte Kool, maar de vroeg aangezette Wiebes duldde geen tegenstand.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.