Twee tweede plaatsen op rij voor Niels Vandeputte: “Kan die in Ruddervoorde beter plaatsen”
maandag 21 oktober 2024 om 09:45

Twee tweede plaatsen op rij voor Niels Vandeputte: “Kan die in Ruddervoorde beter plaatsen”

Niels Vandeputte eindigde het voorbije crossweekend tweemaal als runner-up. In de Exact Cross Essen van zaterdag werd hij nipt verslagen door Laurens Sweeck, in de Superprestige Ruddervoorde ging de overwinning naar Joran Wyseure. Na de cross in Ruddervoorde zei Vandeputte dat hij met deze tweede plaats beter kon leven.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Gisteren was natuurlijk zuur, omdat ik er heel dichtbij was. Ik kon bijna niet meer verliezen, als ik de commentators op tv na de cross mocht geloven”, keek de renner van Alpecin-Deceuninck eerst terug op zijn tweede plaats in Essen. “Vandaag is anders. Het was een beetje een tactisch spelletje bij het ingaan van de voorlaatste ronde. Joran greep zijn kans en ik had niet het gevoel dat het aan mij was om te reageren, omdat ik toch heel de cross al een klein beetje op de rekker reed. Maar het duurde te lang voordat Michael (Vanthourenhout, red.) reageerde.”

“Joran kreeg een gat van een seconden of tien. We kwamen niet direct korter. Aan het einde begon het dan wat te regenen, waardoor het wat begon te schuiven. Dat speelde iets meer in mijn kaart. In de laatste ronde kwam ik dan weer kort op Michael en in het zand een goede passage rijden. Toen kwam ik ook nog dicht bij Joran, maar ik wist dat ik in het wiel moest zitten bij de laatste bocht, maar ik zat niet in het wiel. Dus ik denk dat we vandaag een verdiende winnaar hebben. Vandaag kan ik dan ook iets meer leven met die tweede plaats dan gisteren.”

Applaus voor Wyseure
Toen Vandeputte als tweede over de streep kwam, applaudisseerde hij zelfs voor Wyseure. De renner van Crelan-Corendon boekte zijn eerste profzege. “Het is heel knap. Ik ken Joran redelijk goed, want in de zomer rijden wij voor dezelfde ploeg. Vorig jaar heeft hij al een grote stap gezet met onder meer een podiumplaats in Val di Sole, maar op het podium staan en winnen is natuurlijk nog iets anders. Ik vind het knap dat hij het hier af kan maken. Ik kan hier mee leven en gun het hem ook wel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.