Tweestrijd Evenepoel-Roglic lonkt in Dauphiné: “Echt onvoorspelbaar hoe het zal uitdraaien”
foto: Cor Vos
donderdag 6 juni 2024 om 10:07

Tweestrijd Evenepoel-Roglic lonkt in Dauphiné: “Echt onvoorspelbaar hoe het zal uitdraaien”

33 seconden: dat is het verschil tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic na de individuele tijdrit in het Critérium du Dauphiné. De Franse rittenkoers lijkt uit te draaien op de verwachte tweestrijd tussen de Belg en de Sloveen. Maar wie kroont zich zondag tot eindwinnaar?

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Rolf Alfag – de sportief manager van BORA-hansgrohe, de ploeg van Roglic – zag woensdag hoe de Sloveen de schade wist te beperken in de tijdrit van 34,4 kilometer. “Ik ken niemand die de dag na een val sneller rijdt, maar Primoz is zo’n positief ingestelde kerel”, laat de Duitse oud-prof weten aan Het Nieuwsblad. “Hij zei tegen me: nee, ik ben echt wel in orde hoor.”

“Ik denk dat Evenepoel zijn strategie zal veranderen”
“Of hij nu kans maakt op de eindzege? Ik denk dat Remco nu zijn strategie zal veranderen. Indien hij echt niet geïnteresseerd is in de eindwinst, dan had hij vandaag (woensdag, red.) echt wel zichzelf minder pijn kunnen doen.”

“Het is echt onvoorspelbaar hoe het zal uitdraaien. Primoz en Remco begonnen ongeveer gelijktijdig aan de trainingen. Ze hebben dezelfde doelen, dezelfde twijfels, dezelfde dromen en dezelfde hoop en dat is de Tour, maar je gooit geen zege weg.”

Evenepoel wilde na zijn tijdritzege nog niet te hard van stapel lopen, ook al heeft hij nu de beste papieren om de Dauphiné te winnen. “Het gaat van de benen afhangen in de drie ritten die nog moeten komen. Het zijn drie etappes die meer voor de klimmers zijn, en ook drie dagen vlak na elkaar. Ik denk niet dat de tijdrit al veel over het slotweekend zegt. Maar niettemin moet ik al blij zijn met mijn niveau. We zijn op de goede weg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.