Twijfels over deelname Nederlandse mannen aan EK in Glasgow
Zien we Groenewegen meestrijden op het Europees kampioenschap? - foto: Sirotti
zondag 3 juni 2018 om 09:33

Twijfels over deelname Nederlandse mannen aan EK in Glasgow

Het is nog maar de vraag of Nederland een selectie afvaardigt voor het EK bij de mannen. Vanwege de BinckBank Tour willen LottoNL-Jumbo en Sunweb, de twee ploegen met de grootste kanshebbers op succes, hun toppers niet afstaan voor het Europees kampioenschap. Binnen twee weken beslist bondscoach Thorwald Veneberg of er een mannenploeg wordt afgevaardigd.

Mochten de toppers daadwerkelijk geen groen licht krijgen, dan is de kans groot dat de Nederlandse mannen niet aan de start zullen staan in de wegrit. Voor Veneberg is het óf met kanshebbers meedoen, óf niet meedoen. “Daar is het simpelweg te groot en te duur voor”, zegt hij tegen de NOS. “Het is geen wedstrijd om renners trainingskilometers te geven of om talenten te laten wennen aan het niveau.”

Wie er dan wel naar Glasgow mee kunnen is nog maar de vraag, daarover is de bondscoach nog in overleg met mogelijke kandidaten. “Met renners van andere ploegen, zoals Niki Terpstra, Sebastian Langeveld en Boy van Poppel, ben ik nog aan het overleggen”, zegt de bondscoach op de vraag wie er dan wel mee mogen.

RIDE Magazine
28 Reacties
03-06-2018 12:32
Vorigjaar was het deelnemersveld van het EK al matig, dus niet alleen NL zit met het probleem dat de toppers niet mogen/willen.
De UCI zou gewoon een betere plek op de kalender moeten zoeken, maar waar ….? Of het EK (voor profs) maar gewoon niet meer rijden, weinig renners zullen het missen....
03-06-2018 13:02
Probleem is dat de UCI kalender goed bezet is. Dat is al jaren zo. Als de Europese wielerbond dan nog met een EK komt aanzetten. Kan me voorstellen dat de ploegen daar niet zoveel zin in hebben. Overbodige wedstrijd wat mij betreft.

@Kosmonaut
Stel je nou serieus voor om de Binck Bank Tour te schrappen t.b.v. zo'n lullig EK ?
03-06-2018 16:19
Het grote probleem is dat de ploegen minder renners onder contract
hebben door de regeling dat er minder renners per ploeg voor de
wedstrijden opgesteld mogen worden .
En bij een overvolle kalender , en hoogtestages , dan moet er een keus gemaakt
worden en dan is de niet loon betalende , de KNWU o.a. , het haasje .

Om te reageren moet je ingelogd zijn.