zaterdag 6 juli 2024 om 08:42

UAE-ploegleider Matxin over tijdrit Pogacar: “Harde werk is beloond”

Video José Antonio ‘Matxin’ Fernández, een van de ploegleiders van UAE Emirates, is een tevreden man na de tijdrit in de Tour de France. Matxin zag zijn kopman Tadej Pogacar weinig tijd verliezen ten opzichte van Remco Evenepoel, en tijd winnen ten opzichte van zijn andere concurrenten. “Ons harde werk is beloond”, zei hij bij WielerFlits.

“We zijn blij met de prestatie van Tadej. Hij verliest niet al te veel tijd op Remco, en wint tijd ten opzichte van Jonas en Roglic. Dat is een goed resultaat voor ons. Vorig jaar verloren we een hoop tijd in de tijdrit, dat gat lijkt nu gedicht te zijn. We hebben er meer aan gewerkt, ook aan de fiets. Ons harde werk is beloond.”

João Almeida eindigde als achtste in de tijdrit, Juan Ayuso en Adam Yates deden het iets minder met een vijftiende en 23ste plaats. Zeker van Ayuso werd misschien meer verwacht, maar Matxin ziet het anders. “Ze hebben allemaal een goede tijdrit gereden. Ze hadden zich ook goed voorbereid.”

Gravelrit
Zondag staat er met de gravelrit andermaal een cruciale etappe op het menu in Frankrijk. “Of we weer gaan proberen tijd te pakken ten opzichte van Vingegaard? Dat hangt af van de situatie. Het zal een chaotische dag zijn met veel stress. Of we zullen aanvallen zal echt afhangen van het moment zelf.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.