UCI-baas David Lappartient reageert fel op kritiek Richard Plugge: “Je verspreidt fake news, Richard”
foto: Cor Vos
donderdag 15 augustus 2024 om 08:26

UCI-baas David Lappartient reageert fel op kritiek Richard Plugge: “Je verspreidt fake news, Richard”

David Lappartient heeft fel gereageerd op de kritiek van Richard Plugge. Die laatste uitte zijn ongenoegen over een situatie in de Ronde van Polen, waar een renner viel en volgens Plugge niet snel genoeg geholpen werd door het gebrek aan radiocommunicatie in koers. “Fake news, Richard”, reageerde Lappartient.

Het gaat om een voorval in de derde etappe van de Ronde van Polen. De Franse renner Nicolas Debeaumarché ging bijzonder hard tegen de grond, waarna het even duurde voordat hij werd bijgestaan door een medisch team. Volgens een aantal betrokkenen, waaronder Plugge, is dit te wijten aan het gebrek aan radiocommunicatie in koers, iets wat de UCI aan het testen is in Polen.

“Het was chaos vandaag, zonder radio’s”, opende Plugge zijn tweet. “De UCI kan niet doorgaan met het verbieden van radio’s. Het heeft de koers in een grote farce veranderd. Net zoals we dat zagen op de Olympische Spelen waar renners niet eens hun volgwagen kunnen roepen als ze een mechanisch probleem hebben. Hopelijk is er niemand zwaar geraakt vandaag”, verwees de grote man van Visma Lease a Bike naar Debeaumarché. Woensdagavond werd bekendgemaakt dat hij zijn ruggenwervel heeft gebroken.

Fel antwoord
Kritiek aan het adres van de UCI, dus. Dat is niet onopgemerkt gebleven, ook niet bij UCI-baas Lappartient. Hij diende Plugge van antwoord: “He Richard. Je bent betrapt op het verspreiden van fake news! De valpartijen in de Ronde van Polen hebben niets te maken met de afwezigheid van radio’s en dat weet jij ook. Alle renners zijn naar onze standaarden geholpen. De prioriteit van de UCI is veiligheid. Jij wilt radio’s houden…”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.