UCI draait beslissing rondom tijdstraf Uran en Bennett terug
Foto: Sirotti
vrijdag 14 juli 2017 om 11:19

UCI draait beslissing rondom tijdstraf Uran en Bennett terug

Rigoberto Uran en George Bennett ontsnappen dan toch aan een tijdstraf vanwege het aannemen van bevoorrading binnen de laatste twintig kilometer. De UCI heeft na beraad de beslissing teruggedraaid. Aanvankelijk kregen beide renners een tijdstraf van 20 seconden.

De Colombiaan en Nieuw-Zeelander zouden zich bovenop de Col de Peyresourde bediend hebben van een flesje water. Dit was ook te zien op de beelden. Kritiek laaide er op nadat bleek dat ook Romain Bardet, de latere winnaar van de etappe, vlak voor de top een flesje water aannam van een verzorger. De Fransman werd echter niet gestraft, ondanks dat dit eveneens te zien was op beeld.

De beslissing houdt in dat Uran nu in het klassement op slechts 35 seconden komt van leider Fabio Aru. Bennett heeft door het kwijtschelden van de straf een achterstand van 4:04 van de Italiaan.

RIDE Magazine
93 Reacties
14-07-2017 12:21
Zo hard hopen op dat iedereen vanmiddag overal en nergens drinken aan gaat pakken in de slotfase. Is helaas niet bergop
14-07-2017 12:23
Blij dat ze deze beslissing terugdraaien maar het wordt wel elk jaar gekker, en in het bijzonder als het de tijdstraffen betreft. Waarom geven ze Voeckler niet gewoon 4 uur voorsprong bij aanvang van de tour, of bonificaties voor elke meter gelikt asfalt.
14-07-2017 12:25
Is de hilarische plakbidon van Cummings overigens beboet? De ultieme bidon collé op de ultieme col...
14-07-2017 12:32
Jury bestaat uit alles behalve bobo's trouwens. Vrijwillers met onkostenvergoeding.
14-07-2017 12:36
Het is toch met zo'n grote ronde als uithangbord voor je sport, onmogelijk om aan iemand die het nog niet snapt uit te leggen waarom wielrennen zo mooi is...

Wat een onvoorstelbare farce is deze Tour, met waardeloze beslissingen en een parcours om te kotsen. Voor mensen die niet werken of nog studeren is het misschien mooi, zo'n etappe als gisteren, maar ik vind het onvoorstelbaar dat die etappe op een donderdag gereden wordt en we dit weekend met twee overgangsetappes zitten waar waarschijnlijk vluchters het gaan uitmaken.

Nee, echt waar... Gooi de boel volgend jaar maar 's ff stevig om daar in Frankrijk.
14-07-2017 12:46
@josemanuelfuente
Gordon, Jamai en Ali B.
edit: en Dan Karaty natuurlijk...
14-07-2017 12:49
Nu nog Sagan terug in de koers .
14-07-2017 12:49
Dit kan alleen in Frankrijk. In Nederland hadden onze renners gewoon tijdstraf gehad want dat zijn de regels !!!! Nederland moest ook wat meer aan zichzelf denken.
14-07-2017 12:51
Hoe kan het toch dat zij die aangenomen zijn om alle overtredingen goed te zien het niet goed ( willen) zien.
- geen bescherming in bocht bij val Valverde.
- Sagan naar huis sturen voor cavendisch die zelf valt.
- bij Bardet niet zien dat hij ook drinken aanneemt.
Wat gaat de jury nu nog doen om te zorgen dat Bardet of Froome de tour wint?
14-07-2017 12:58
LyndaLid >>> Zo gek is een bergetappe op donderdag toch niet? Vorig jaar was de Mont Ventoux bijv. ook op de tweede donderdag en was er een sprintetappe de zaterdag erop. Ze kunnen moeilijk rekenen houden met het werkschema van iedereen. Ook genoeg mensen die vrij nemen in deze periode of 'thuiswerken'. Je had de etappe van zaterdag en zondag nu ook kunnen omruilen met de etappes van donderdag en vrijdag, maar dan krijg je weer enorm kromme verplaatsingen voor de renners en de rest van de karavaan. Daar wordt ook niemand blij van in de Tour.
14-07-2017 13:02
@Quick step minded: Zou zo maar kunnen dat Uran in de laatste week geen terugslag krijgt, maar nog een stukje beter wordt. Hij kwam heel laat terug van hoogte in Colombia, reed om die reden Route du Sud en meed de Dauphine en Zwitserland.
14-07-2017 13:02
@ chefspijker

Volgens mij wordt er over het algemeen heel goed rekening gehouden met de werkende mens, qua parcours. Die sprintersritten doordeweeks moet daarom ook niet te veel over geklaagd worden, dan werkt nou eenmaal het grootste gedeelte en is de laatste 10-20km kijken genoeg. Maar in het weekend (en vandaag want 14 juli) vielen toch in grote rondes vaker de mooiste etappes. Dan vind ik dat we er dit weekend heel erg karig vanaf komen. En die etappe die Calmejane won was ook geen zaterdag waardig wat mij betreft.

Maargoed, de frustratie en non-interesse zal ook komen door de waardeloze dwalingen van de jury en het niet meedoen van Nederlandse klassementstoppers.
14-07-2017 13:08
Hmmmmmmmm. Volgens mij vind het grote publiek de tour best spannend en het aanzien waard hoor > Froome kraakt, Aru, Bardet & Uran staan klaar voor een coup. Je eeigen frustratie kan je de massa niet opdringen.

Deze tour bevalt mij een stuk beter dan die tussen 2012-2016.
14-07-2017 13:08
Nou als je bijvoorbeeld ook naar de Tour van 2015 kijkt, die mijns inziens een heerlijk parcours had, had je in het eerste weekend een heuvelaankomst en ploegentijdrit. In het tweede weekend een vluchtersrit (waar Cummings de twee Fransen klopte) en sprintersrit en in het slotweekend dan Alpe d'Huez en natuurlijk sprintritje in Parijs. Wat ik van vroeger herinner, waren de zware bergetappes die vanaf km 0 live op tv waren, ook bijna altijd doordeweeks.
14-07-2017 13:14
Je moet je toch kapot schamen als jurylid, om een taak niet te kunnen uitvoeren die honderduizenden tv-kijkers zo beter hadden kunnen doen.

Of wacht, misschien is er een voorstelijke vergoeding en de streling van het ego om bij zo'n evenement aanwezig te zijn. Dan ben je gewoon een omgekochte lulhannes. Het alternatief is dat er debielen in de jury zitten.

Op zich wel handig als je er debielen inzet, of mensen die aan debiliserend grenzende beslissingen gaan nemen als hun ego gestreeld wordt en/of als ze ruim betaald worden voor deze erejob. Dan kun je ala de FIFA 40 jaar lang altijd enige beinvloeding uitoefenen op het resultaat.
14-07-2017 13:16
Als ik jurylid was zou ik geen seconde malen om wat de hele wereld er allemaal van vindt. Zij kennen me toch niet en als ze me kennen is er geen eentje stoer genoeg om me op te komen zoeken en verhaal te halen, lalalala, next.
14-07-2017 13:18
De jury zet zijn 'bewuste' fout recht, door het reglement helemaal te verkrachten. Er is slechts een beslissing mogelijk. Alle drie een tijdsanctie. Nooit is duidelijker aangetoond dat de jury niet alleen incompetent en vooringenomen is, maar ook duidelijk onder invloed van ASO staat. Shame on you, Mariën.
14-07-2017 13:18
Persoonlijk ben ik natuurlijk tevreden met het feit dat Bennett die 20 sec terug krijgt. Maar het is toch schandalig dat als je een terechte straf uitdeelt je die terugdraait als ook je Franse podiumkandidaat ook hoort te krijgen. Het is te triest voor woorden en de jury zou per direct op het vliegtuig naar huis gestuurd te worden. Wat hebben die al enorm gefaald deze tour.
14-07-2017 13:19
@ RV Er is nu zeker wat spanning terug, maar het is toch leuker als Nederlanders succesvol zijn voor het klassement. Ook zijn met het afvallen van Valverde en Porte en met het mindere presteren van Quintana en Contador het aantal topfavorieten afgenomen. Voor mij maakt dat de tour ook wel minder leuk. De beslissingen van de jury verhogen het kijkplezier ook niet bepaald en het parcours is wat minder spectaculair. Desondanks heeft de etappe van gisteren toch wat spanning teruggebracht en hoop ik vandaag op spektakel.
14-07-2017 13:20
alles voor bardet.
14-07-2017 13:26
Quote:
Je eeigen frustratie kan je de massa niet opdringen.


Goh, en dat van iemand waarvan elke post doordrenkt is van gezeik over Sky. Of in andere topics alles dat niet wielrennen is, met voetbal als stokpaardje.

Houd je graag vanaf nu dan zelf aan dit prachtige mantra.
14-07-2017 13:26
@ KitKol > Beter Aru, Bardet en Uran als Froome's opponenten dan Valverde, Porte en Martin hoor. Die eerste 3 zijn vele malen wispelturiger en stoerder dan de laatste 3.

En Linda kan uiteraard zijn heilige potje op, waarom moet je hier nou weer over dat rotvoetbal beginnen ?
14-07-2017 13:27
Welkom bij de flapdrollenfamilie van de UCI/jury tour etc.
14-07-2017 13:28
Waar is trouwens die Belg nou die zo mooi zij dat ze vooraf iedereen geinstrueerd hadden dat ze regels gingen naleven en er op de renners gelet wordt. Zoiets zei hij nog zo mooi bij de uitsluiting van Sagan.

Z'n snufferd nu niet op de buis gezien. Dat zegt alles
14-07-2017 13:31
@RV

Eens, als Contador fan is Bardet toch een soort nieuwe hoop in bange dagen. Altijd wel lef om aan te vallen. Nooit fan van Aru en Astana geweest maar aangezien hij Froome kan bedreigen in de bergen hoort hij er nu ook bij. Vino is ook iemand die zelfs met een halve ploeg nog wel wat gaat proberen met zijn renners.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.