UCI maakt teams bekend die licentie hebben aangevraagd: Astana Qazaqstan ontbreekt
foto: Cor Vos
vrijdag 18 oktober 2024 om 19:47

UCI maakt teams bekend die licentie hebben aangevraagd: Astana Qazaqstan ontbreekt

De UCI, de Internationale Wielerunie, heeft vrijdag bekendgemaakt welke ploegen een licentie hebben aangevraagd voor 2025. Daarbij heel wat ProTeams en WorldTeams, bij zowel de mannen als de vrouwen. Astana Qazaqstan is de opvallende afwezige in het lijstje.

Alle ploegen kregen tot en met 15 oktober de tijd om hun aanvraag in te dienen. De UCI is die aanvragen nu aan het verwerken. Ze controleren of de teams de nodige documenten hebben ingediend en of die in overeenstemming zijn met de reglementen van de UCI. Concreet gaat het om acht ProTeams en vijftien WorldTeams bij de vrouwen, bij de mannen zijn het 17 ProTeams en achttien WorldTeams.

Het is overigens voor het eerst dat vrouwenploegen nu ook een licentie konden aanvragen een ProTeam te worden. De UCI maakte dat nieuws midden juni bekend. Eerder waren ze van plan om pas in 2026 ProTeams toe te laten in het vrouwenwielrennen, maar door de snelle ontwikkeling is besloten dat een jaar naar voren te halen.

Geen Astana
Astana Qazaqstan is bij de mannen geen onderdeel van het lijstje met de WorldTeams. De UCI geeft echter het volgende mee: “Er moet worden opgemerkt dat sommige van deze teams niet alle essentiële documenten hebben ingediend vóór de deadline van 15 oktober 2024. Daarom zijn ze niet opgenomen in de hieronder gepubliceerde lijst”, staat er te lezen in het persbericht. Aleksandr Vinokourov en co kunnen de benarde situatie dus nog rechttrekken.

Bij de vrouwen ontbreekt Ceratizit-WNT (WWT), het team van Mylène de Zoete. “We weten dat we niet op de lijst staan”, laat het Duitse team weten op sociale media. “Dit is echter enkel en alleen een probleem met de admin. We proberen dit samen met de UCI zo snel mogelijk te op te lossen.”

RIDE Magazine
1 Reacties
20:07
@redactie,
hier op WF.be is het nogal onoverzichtelijk qua gegeven reactie's !
Je ziet er geen melding van.
Op WF.nl zie je telkens onder het bericht hoeveel reacties er zijn.
Naast het klok icoontje van het tijdstip plaatsen verslag staat er op WF.nl ook nog een bericht icoontje
Best handig.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.