Uniek: Wout van Aert tekent ‘levenslang’ bij Visma | Lease a Bike
Foto: Cor Vos
Kerckhoffs Raymond
woensdag 18 september 2024 om 10:30

Uniek: Wout van Aert tekent ‘levenslang’ bij Visma | Lease a Bike

Breaking Wout van Aert heeft een contract voor onbepaalde tijd met Visma | Lease a Bike getekend. De Belgische topwielrenner had al een contract met het Nederlandse WorldTeam tot eind 2026. Nu is dit tot onbepaalde tijd omgezet en heeft Van Aert de intentie om zijn carrière bij Visma | Lease a Bike te beëindigen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

In september 2022 brak Van Aert zijn toenmalige contract met Jumbo-Visma ook al open om dit te verlengen tot en met 2026. “Ik voel me heel goed bij deze ploeg. We hebben al laten zien dat ik er tot mijn beste prestaties kan komen. Dat is mede te danken aan de omkadering die ik er krijg”, gaf hij destijds aan.

Het gevaar van een langere samenwerking zag hij destijds al niet. Van Aert: “Nee, ik heb ondervonden dat we er in slagen constant beter te worden. Eén van de leuzen van de ploeg is ‘elke dag beter’ en dat is niet zomaar uit de lucht gegrepen. We blijven verbeteren in de performance en ook naar buiten toe, de omkadering, alles.”

Juist in een seizoen waar alles niet mee zit, heeft Visma | Lease a Bike besloten om Van Aert ‘levenslang’ te behouden. De 30-jarige Belg kende dit jaar twee zware valpartijen in Dwars door Vlaanderen en in de 16e rit van de Vuelta a España waardoor hij twee keer lang uit roulatie was.

Wout van Aert pakt zijn derde ritzege in Spanje – foto: Cor Vos

Desondanks wist Van Aert dit jaar in de Vuelta a España drie ritten te winnen en moest hij opgeven terwijl hij aan de leiding stond van het punten- en bergklassement in de Spaanse ronde. Op de Olympische Spelen in Parijs wist hij een bronzen medaille op de tijdrit te veroveren en kon hij in de wegwedstrijd in dienst van landgenoot Remco Evenepoel op de klim naar Montmartre Mathieu van der Poel aan banden leggen.

In Dwars door Vlaanderen brak hij zijn sleutelbeen, zeven ribben, borstbeen en liep hij een gekneusde long op. Eerder was hij in het voorjaar al winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne en derde in de E3 Saxo Classic.

Van Aert kwam in 2019 bij de Nederlandse ploeg dat toen nog uitkwam onder de naam  Jumbo-Visma. Hij groeide in het geel-zwart uit tot een van de beste wielrenners van de wereld. Inmiddels heeft hij al 49 overwinningen op de weg achter zijn naam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.