Uno-X Mobility loodst Alexander Kristoff naar perfect rapport: “Ik moest maar 100 meter in actie komen”
foto: Cor Vos
maandag 5 augustus 2024 om 18:32

Uno-X Mobility loodst Alexander Kristoff naar perfect rapport: “Ik moest maar 100 meter in actie komen”

Alexander Kristoff is bezig aan een uitstekende Arctic Race of Norway. De Noorse renner won maandag voor de tweede dag op rij na indrukwekkend werk van zijn team Uno-X Mobility. “We deden het perfect vandaag”, vertelde Kristoff na afloop in het flashinterview.

Uno-X Mobility zette zich al snel na de start van rit twee op kop van het peloton. Ze lieten zo de vroege vlucht niet al te ver wegrijden, wat nodig was. Simon Pellaud had namelijk een bijzonder goede dag, hij werd pas in de laatste tien kilometers ingelopen. De krachten van Uno-X Mobility waren toen nog niet op, want ze konden nog een lead-out voor Kristoff op poten zetten.

“Het team deed het erg goud. Ik moest maar 100 meter in actie komen. Ze brachten me bijna tot aan de streep. Magnus (Cort, red.) deed de lead-out en werd zelf nog derde, dat toont hoe goed het was. Het is heel cool om hier een deeltje van te zijn”, vertelde een blije Kristoff. “Ik heb nu nog de leiderstrui, maar het zal lastig zijn om die te behouden. Dinsdag zal het te zwaar zijn voor mij, maar we hebben met Andreas (Leknessund, red.) en Magnus (Cort, red.) wel twee jongens die goed zullen zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.