Update: Katjoesja houdt Steegmans uit de Dauphiné
zondag 7 juni 2009 om 17:48

Update: Katjoesja houdt Steegmans uit de Dauphiné

Gert Steegmans wordt door zijn ploeg Katjoesja uit de Dauphiné Libéré gehouden omdat de Belg een document weigert te ondertekenen, hierop heeft de ploeg besloten de Belg niet te laten starten. In het document staat dat wanneer de sprinter wordt aangeklaagd voor dopinggebruik, hij schadevergoeding moet betalen aan de Russische ploeg.

Dit document is er gekomen nadat ploeggenoot Pfannberger werd betrapt op doping gebruik, ook Robbie McEwen en Kenny Dehaes willen onder geen beding dit ‘wurgcontract’ ondertekenen.

“Ik wil hier graag starten, maar ze hebben me gezegd dat ik naar huis mag gaan. Ik maak me klaar om te starten en dan zie ik wel. Als we in opspraak komen, moeten we een boete van vijf jaar brutoloon betalen. Ik weiger dat te tekenen. Je kunt zoals bijvoorbeeld Rutger Beke onterecht in opspraak komen, maar dan ben je wel failliet. We hebben een tegenvoorstel gedaan waarbij je de ploeg een schadevergoeding betaalt bij dopinggebruik. Nu is het afwachten. Ik hoop dat ik de Tour mag rijden, maar ideaal is dit niet “, aldus Steegmans aan Sporza.

Update 17.30 uur:
Na een goed gesprek met de ploegleiding is Gert Steegmans toch van start gegaan inde Dauphiné Libéré. Zijn ploeg Katusha is toch overstag gegaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.