Valentin Paret-Peintre dolblij met ritzege: “Kan gevoel niet beschrijven”
foto: Cor Vos
dinsdag 14 mei 2024 om 17:26

Valentin Paret-Peintre dolblij met ritzege: “Kan gevoel niet beschrijven”

Valentin Paret-Peintre staat definitief niet langer slechts te boek als ‘het broertje van’. De 23-jarige Fransman van Decathlon AG2R La Mondiale heeft namelijk net als de oudere Aurélien in 2023 een etappezege in de Giro d’Italia weten te boeken. Vanzelfsprekend glom de jongste Paret-Peintre dan ook van trots in het flashinterview.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Om eerlijk te zijn, kan ik mijn gevoel op dit moment niet beschrijven. Het is gewoonweg geweldig. Ik ging voor een goed resultaat in de etappe, en waarom dan niet proberen te winnen. En nu heb ik een zege in een grote ronde als eerste overwinning bij de profs. Schitterend.”

Op de slotklim reed hij samen met Romain Bardet naar de al lange tijd vooruit koersende Jan Tratnik toe, waarna hij iedereen achter laat in de laatste kilometers. “Ik had in het profiel gezien dat de laatste vier kilometer het zwaarst waren. Daar wilde ik aanvallen, dus daarvoor was het een kwestie van wachten, wachten en nog eens wachten. Ik heb veel naar Bardet gekeken toen ik jong was. Het is een droom om met hem te kunnen koersen, te strijden om de overwinning en dan ook nog te winnen.”

Ben ‘Nostradamus’ O’Connor
Ploeggenoot Ben O’Connor zegt in gesprek met Eurosport dat hij het succes van Paret-Peintre al aan zag komen: “Hij heeft de voorbije maanden veel voor me gewerkt. Het is mooi om hem te zien winnen, geweldig voor het team ook. Ik had bij de start al tegen een paar mannen gezegd dat ze allebei in de vlucht zouden zitten en dat een van de twee zou winnen. Echt geweldig voor ze.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.