Valverde hoopvol over vervolg Vuelta, Quintana aan de beterende hand
Foto: Sirotti
vrijdag 4 september 2015 om 11:38

Valverde hoopvol over vervolg Vuelta, Quintana aan de beterende hand

Voor Movistar werd de Vuelta nog niet wat de Spanjaarden ervan gehoopt hadden. Alejandro Valverde won in de eerste week weliswaar de rit naar Vejer de la Frontera, maar na twaalf ritten kijken kopmannen Valverde en Quintana tegen een redelijke achterstand aan.

Alejandro Valverde staat op krap twee minuten van Aru. De routinier weigert echter de handdoek te gooien. “We doen nog mee om het klassement”, oordeelt hij. “Een minuut en vijftig seconden lijkt een onoverkomelijk verschil, maar kan ook niets zijn met hetgeen wat er nog aan zit te komen. Het gaat nu een stuk beter met mij. Ook mijn arm voelt een stuk beter. Ik kijk uit naar de komende bergetappes.”

Nairo Quintana (negende op 3:07) was de voorbije dagen ziek, maar is aan de beterende hand. “Ik ben niet in goede conditie, hoewel ik mij wel een beetje beter voel. Ik voel mij leeg, na de koorts en diaree de voorbije dagen. Het wordt misschien lastig om mijn klassement nog goed te maken, maar ik zal blijven vechten.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
4 september 2015 11:47
Zou Quintana op deze manier nog interessant worden.
4 september 2015 11:52
We hebben het over een man die nog steeds uitziekt. Dan kun je hooguit hopen op een consolidatie van je positie. Die haalt nooit meer op tijd het niveau van het voorlopige podium.

Bij Valverde is het denk ik gewoon meer de vermoeidheid die een rol speelt. Die armblessure wordt wat overdreven binnen het Movistar-kamp. Daarom denk ik ook dat hij voor het eerst sinds 2012 niet het podium zal halen in Madrid.
4 september 2015 11:56
Als er één ding is dat ik geleerd heb over Valverde de voorbije jaren is het wel "zeg nooit nooit". Waartoe je niemand in staat zou achten, flikt hij toch jaar na jaar een paar keer.
4 september 2015 12:34
Er komt nog een lange tijdrit aan, daar zie valverde nog wel wat goedmaken. Jammer dat die tijdrit zo laat zit, voor veel renners is dat namelijk het punt waar ze het klassement laten gaan en vol voor de aanval kiezen,
4 september 2015 12:39
Laat amador in de aanval gaan. die zie ik nog wel een rit winnen
4 september 2015 12:46
Aru gaat 'm winnen voor Majka en de derde plaats gaat tussen Rodriguez en Valverde. Tenzij Dumoulin zich vol blijft geven in de bergetappes en niet instort. Oftewel: het kan nog alle kanten op ;-)
4 september 2015 14:37
Nou dat aan de beterende hand van Quintana stelt dus niet veel voor. Op dit moment in de problemen, zou me niks verbazen als hij afstapt vandaag.
4 september 2015 22:17
komaan Quintana, niet opgeven!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.