Valverde mikt op klassiekers, Tour en Vuelta
Nadat eerder op donderdag Nairo Quintana zijn programma voor het eerste deel van het seizoen presenteerde, heeft Movistar ook het raceschema voor Alejandro Valverde openbaar gemaakt. De 36-jarige Spanjaard rijdt dit jaar de Tour de France en de Vuelta a España.
Klassiek programma
El Imbatido begint volgende week met een paar koersen van de Mallorca Challenge. Daarna rijdt hij de Vuelta a Murcia, de Clásica de Almería, de Vuelta a Andaluciá, Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië óf de Ronde van het Baskenland. De GP Miguel Indurain betwist hij in ieder geval. Daarna volgt met het drieluik de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn eerste afspraak van het seizoen. Verderop in het seizoen doet hij in ieder geval de Tour en de Vuelta aan.
Vuelta-koorts
De laatste genoemde koers gaat onder andere door zijn geboortestad Murcia. “Het feit dat de Vuelta dit jaar mijn regio passeert, maakt het extra speciaal. […] Je moet je training goed plannen en vroeg pieken, omdat de drie bergop aankomsten in de eerste week een groot aandeel hebben in het eindklassement. De beklimmingen in de tweede week ken ik heel goed. Ze zijn erg veeleisend, met veel hoogtemeters en steile flanken. Dat gaat zich uitbetalen in de Cantabrische ritten in de derde week, waaronder de l’Angliru met zijn bekende en ongelofelijke percentages”, zei Valverde onlangs.
Geen Vlaanderen
Valverde rijdt in 2017 opnieuw geen Ronde van Vlaanderen, een koers waarmee hij de laatste jaren meer dan eens flirtte. “In mijn geval wil ik de belangrijkste klassiekers winnen en zegevieren waar ik dat nog nooit gedaan heb, zoals Amstel of Lombardije”, gaf hij eerder aan. “Daarnaast is er het WK. Het ziet ernaar uit dat er volgend jaar een lastiger parcours is. Ik wil kijken of ik daar mee kan doen om de overwinning te pakken. […] Vlaanderen is een prachtige wedstrijd, die ik nog een keer wil rijden voordat ik met pensioen ga. Misschien volgend seizoen, of het jaar erna, of het jaar daarna”, aldus de Spanjaard, die nog een contract heeft tot en met 2019.
Als illustere tweedes op een WK zoals Adri (pa van Coppi) en Dirkske Dewolf LBL konden winnen, waarom zou een tweevoudige wereldkampioen met punch dat dan niet kunnen?
Tuurlijk heb je gelijk, maar ik blijf dromen over een man die de specialismen weer doorbreekt. Sagan moet het kunnen (hoewel: Lombardije...), maar niet in één seizoen. Gilbert is wellicht de laatste die potentieel in de buurt kwam.
@Frits
Bij Lombardije twijfel ik meer aan Sagan dan in Luik...