Van Aert opgelucht na zege: “Lang geduurd voor ik mijn handen weer in lucht kon steken”
foto: Cor Vos
maandag 19 augustus 2024 om 18:11

Van Aert opgelucht na zege: “Lang geduurd voor ik mijn handen weer in lucht kon steken”

Wout van Aert heeft de derde etappe van de Vuelta a España gewonnen. De Belg van Visma | Lease a Bike pakte zijn eerste overwinning sinds Kuurne-Brussel-Kuurne in februari en oogde na afloop zichtbaar opgelucht. “Het is het waard geweest om geduldig te zijn”, zei hij in zijn flashinterview.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Van Aert vond het leuk om eerst de leiderstrui te mogen dragen en vervolgens te winnen, maar beseft dat hij lang heeft moeten wachten voordat hij weer eens juichend over de finish kon komen. “Het is het waard geweest om geduldig te zijn. Het duurde lang voordat ik weer eens mijn handen in de lucht kon steken, maar dit voelt heel goed”, opent hij.

foto: Cor Vos

In de etappe van een dag eerder moest de Belg nog zijn meerdere erkennen in de Australiër Kaden Groves. De sprinter van Alpecin-Deceuninck snelde tijdens de tweede etappe vanuit het wiel van Van Aert naar de zege. “Vandaag was het plan om het andersom te doen. Ik zou hem volgen, maar wel mijn kracht benutten door vroeg aan te gaan”, legt de alleskunner uit.

“Ik denk dat ik hem verraste door nog voor 200 meter voor het einde aan te gaan. Het liep namelijk een klein beetje op, maar het ging wel heel snel. Eigenlijk een perfecte sprint voor mij”, vertelt Van Aert.

Ondanks dat de rode trui-drager lange tijd geen overwinning wist te behalen, werd hij niet onzeker. “Ik had veel zelfvertrouwen. Ik voelde me gisteren al goed tijdens de etappe, en vandaag was het zelfs nog warmer. Maar we hadden de hele dag de controle met het team. Ze brachten me in de goede positie en gelukkig kon ik het afmaken.”

Van Aert hoopt vanaf morgen het stokje over te geven aan Sepp Kuss – foto: Cor Vos

Sepp Kuss
In de rit van morgen zal Van Aert hoogstwaarschijnlijk zijn leiderstrui af moeten staan. Dan trekt het Vuelta-peloton de Spaanse bergen in. “Helaas is het plezier nu over”, lacht hij daarover. “Morgen ben ik blij om de rol van leider in het team over te geven aan Sepp Kuss en Cian Uijtdebroeks. Het zal de eerste test worden voor de mannen van het algemeen klassement. Voor mij wordt het te lastig om de rode trui te verdedigen, dus ik ga er nog een keer van genieten.”

Morgen begint voor de eindwinnaar van de editie van vorig jaar dus de Vuelta pas echt. Toch genoot Kuss na afloop vooral van de overwinning van zijn ploegmaat. “Het is heel erg fijn. Hij had een zwaar seizoen tot nu toe, maar het is fijn om hem plezier te zien hebben in de Vuelta. Gisteren was al leuk met de leiderstrui, maar de overwinning van vandaag is waarvoor hij kwam.“

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.