Van Avermaet: “Jammer dat enkele grote namen de Omloop overslaan”
maandag 12 februari 2018 om 15:29

Van Avermaet: “Jammer dat enkele grote namen de Omloop overslaan”

Over twaalf dagen staat met de Omloop het Nieuwsblad de eerste afspraak voor de klassiekers op de kalender. De Vlaamse voorjaarskoers heeft dit jaar te maken met de nodige afmeldingen. Onder meer Peter Sagan, John Degenkolb en Alexander Kristoff zijn op zaterdag 24 februari niet van de partij. Titelverdediger Greg Van Avermaet betreurt het ontbreken van zijn concurrenten. “Dat is ergens wel jammer”, vertelt hij aan Sporza.

Zelf kan hij zich de afmelding van zijn concurrenten niet zo goed voorstellen.”Ik begrijp dat ook niet zo goed als klassiek coureur. Het is niet dat er zoveel kansen zijn in het voorjaar op een grote zege en daar hoort de Omloop volgens mij wel bij. Als je dan niet van de partij bent, dan mis je al een kans,” aldus Van Avermaet.

Voordat het zover is, staat hij morgen eerst aan de start van de Tour of Oman. Van Avermaet start er met de ambitie een etappe te winnen. “Op één of andere manier is het me hier nog nooit gelukt, maar dit jaar zie ik toch drie ritten die me echt moeten liggen”, geeft hij aan. Oman is voor hem een belangrijk tussenstation richting het voorjaar. “Meestal heb ik Oman nog nodig om goed te zijn in dat voorjaar en na sommige ritten malen we met de ploeg dan ook nog enkele kilometers. Als je dan huiswaarts keert met 1100 à 1200 km in de benen heb je goed gewerkt. Een zege is altijd fijn, maar ik heb nu al twee keer na Oman de Omloop gewonnen, dus dan heb je ook een vroege zege te pakken en dat geeft dan wel vertrouwen”, klinkt het.

RIDE Magazine
36 Reacties
13-02-2018 08:32
Gewoon overal koersen!! Het is je job en zo enorm veel kansen zijn er niet...
13-02-2018 09:18
@koersmaniak. Zij denken dat het hun kansen in de grote voorjaarraces PR en RvV beïnvloedt.. niet in de Tour
13-02-2018 10:18
@bart12,

Tja, dan moeten de degenkolbs en Kristoffs wel zeker zijn van hun stuk dat ze het nog in zich hebben. Ik zie ze er niet echt meer aanhangen als Sagan en Van Avermaet doortrekken in die grote wedstrijden. Dan kan je je misschien beter op de Omloop richten waar je wel nog kans maakt.
13-02-2018 14:13
De WT wint hij omdat de puntentelling belachelijk is (het overgrote deel verzamelde hij overigens in het voorjaar) en niemand er verder iets om geeft. De OS zijn een geval apart want eens in de 4 jr en nu alweer 1.5jr geleden. In de tour heeft hij afgelopen keer ook niet gewonnen en moet hij mazzel hebben dat er een etappe voor hem bijzit. Al met al een minder brede focus dan een paar concurrenten die zich ook in massasprints mengen. Niettemin staat hij er m.i. wel beter voor mbt de klassiekers (pak m beet tot de amstel). Sagan als enige uitzondering.
13-02-2018 15:02
Stenalic: beetje anti-Greg bril ofzo? Gva en een nog een handvol renners zoals Valverde en Sagan staan er het hele jaar, al de rest zijn specialisten geworden. En die puntentelling van de WT is allerminst belachelijk, het is bijzonder moeilijk voor een niet ronderenner (iemand die geen punten scoort met een GC) om die te winnen, wat zijn prestatie des te uitzonderlijker maakt.
13-02-2018 15:16
Haha wat een onzin man. GvA staat er vergeleken met de renners die jij noemt helemaal niet het gehele jaar. Over de wt-puntentelling maak je je al helemaal belachelijk. Over het defensief rijden van greg vanaf de zomer nog maar te zwijgen...
13-02-2018 16:46
Kristoff doet niet mee,omdat het Belgisch openingsweekend niet past in het programma van zijn ploeg.
13-02-2018 17:43
Beste Stenalic, ik maak me niet belachelijk, ik haal feiten aan. Ik ben er vrij zeker van dat toch een ruime 1% van de wielerkenners jouw onderbouwde mening zal volgen, zeker over dat wieltjeszuigen GvA.
13-02-2018 18:22
Niemand stelt zich vooraf als doel om de WT te winnen. Wieltjesplakker noem ik Greg niet, hij fietste echte vrij defensief de laatste maanden van het seizoen omdat de tank leeg was. Dat is niet per se gek gezien zijn seizoen (met de absolute focus op het voorjaar) maar er echt 'staan' kun je het niet noemen. Over het gehele seizoen gezien zullen er natuurlijk veel renners zijn die jaloers zijn op zijn resultaten maar beweren dat hij er het hele jaar staat is gewoonweg niet waar. Het werd duidelijk minder maar gezien zijn kwaliteiten moet hij de focus lekker zo houden, het voorjaar levert het meeste voor hem op.
13-02-2018 23:45
Zo, dat is wel een goed onderbouwde mening waarin ik me wel enigszins kan vinden. Het kan ook netjes dus, wat ik wel weet te appreciëren. Het klopt dat GvA zijn najaar niet op niveau was van het jaar voordien, daar won hij nog op de OS en in Canada, maar het kan niet altijd prijs zijn. Sagan heeft ook al eens minder gescoord, maar is intrinsiek een beter renner, ook eens. Valverde, tja, ik weet niet goed meer wat ik daar moet over denken, maar er is wel respect voor zijn nooit aflatende goesting. En ja, die is intrinsiek ook veel beter. GvA zal geen tweede keer die World Tour winnen, maar ik was er persoonlijk wel blij mee.
14-02-2018 00:16
Omloop is gewoon een top koers en nog mooi ook!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.