Van Avermaet juicht: “Het was heel close”
foto: Sirotti - archief
vrijdag 17 juli 2015 om 17:55

Van Avermaet juicht: “Het was heel close”

Greg Van Avermaet wist de dertiende etappe in de Tour de France op zijn naam te schrijven na een lange inspanning in Rodez. In de sprint bleef hij Peter Sagan nipt voor. De BMC-renner reageerde na afloop opgelucht: “Ik ging al vroeg aan.”

“Heel close“, vertelt de Vlaming. “Ik ging vroeg aan, omdat ik in Le Havre te lang wachtte. Ik ging van de voet aan. De laatste honderd meters zag ik dat iemand in mijn wiel zat. De laatste meters leken eeuwen te duren.”

“Het is niet gemakkelijk om te winnen”, legt hij uit. “We wonnen de ploegentijdrit al, en ik was in de eerste week dichtbij. Spijtig genoeg niet gewonnen. De Pyreneeën heb ik overleefd, met deze in rit gedachten. En dan is het een droom om te winnen.”

“Ik heb er lang voor moeten vechten. Niet opgeven en blijven proberen”, vervolgt hij tegenover Sporza. “Vandaag liep alles perfect, en was ik gewoon de sterkste als je ziet van waar ik kan aangaan.”

RIDE Magazine
8 Reacties
17-07-2015 19:30
Van Avermaet die wint, weg zekerheden in het leven.
17-07-2015 19:43
Nou, als Nederlander moet ik toch even zeggen dat ik het V Avermaet enorm gun. Nooit te linkeballen, rijdt er altijd voor, altijd de koers maken.
Dat soort renners gun ik het altijd wat meer.
17-07-2015 19:52
Het is ook wel mooi inderdaad, deze renner vermaakt ons al het hele seizoen. Een voorbeeld van hoe volhouden en doorgaan uiteindelijk loont.
17-07-2015 20:22
Prachtig verhaal zo: diverse ereplaatsen in grote koersen, en nu, op weg naar het grootste geluk in zijn leven, een zeer fraaie zege. En ja, dat zeg ik, als trots Nederlander, die hier al eens met reden terecht is gewezen wegens kleinerende opmerkingen jegens de Belgen.
17-07-2015 20:52
Ja als je het iemand gunt buiten een landgenoot is het van Avermaet natuurlijk.
17-07-2015 21:06
Wat een kanjer, en wat gun ik het deze man.
Altijd strijdend nooit opgeven, wat een voorbeeld.
Wuyts was zelfs buiten zinnen, dus deze is ook wakker geschud, dat Boonen
nog niet kan ruiken met zin prestaties dit jaar met Greg van Avermaat.
Deze man heeft ook geen kapsones.

Ik ben een Hollander maar ik ben een Fan van deze man.
Ik hoop dan ook dat hij dan ook alle aandacht krijgt , die hij verdiend heeft.
Zijn zoon of dochter kunnen fier zij op zo'n vader.
De wereldkampioen van 2015 is bekend.
17-07-2015 22:58
greg is een held !!!
18-07-2015 08:49
De Nederlanders hebben meer rondetalent dan de Belgen dat is een feit. Greg houdt de eer van ons vaderland hoog door deze toch wel beklijvende rit te winnen, al had ik het Thomas ook wel gegund. Ik had ook wel Sagan zijn ritje gegund maar niet vandaag dan nog eerder Greg. Beetje chauvinisme is ons Belgen ook wel gegund vind ik. Nu duim ik verder voor misschien nog een zege van een Belg al vind ik dit zelf wel te chauvinistisch, daarom gun ik het onze Noorderburen ook wel en hoop dat Steven zijn goeie benen teruggevonden heeft, want dit is een renner die mij kan bekoren. Sagan, hopelijk wint hij ook zijn rit, want is volgens mij de beste renner in het peloton.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.