Van Avermaet sluit voorjaar af met valpartij: “Matthews viel recht voor mij”
foto: Cor Vos
zondag 28 april 2019 om 19:11

Van Avermaet sluit voorjaar af met valpartij: “Matthews viel recht voor mij”

Michael Matthews en Greg Van Avermaet zijn niet ongeschonden uit Luik-Bastenaken-Luik gekomen. De kopman van Team Sunweb ging onderuit en nam zijn concurrent van CCC mee in een valpartij. “Er was niets aan te doen”, legt Van Avermaet uit.

“We waren hard aan het werk om terug te keren bij de grote groep voor ons, maar helaas viel Michael Matthews recht voor mij in de laatste bocht. Ik kon hem niet meer ontwijken”, aldus de Belgische kopman van CCC. Het incident gebeurde op het deel waar ook de latere winnaar Jakob Fuglsang bijna ten val kwam. Ploegleider Valerio Piva wist dat daar opgelet moest worden: “Maar helaas gingen drie, vier renners met Greg tegen de grond in die bocht.”

“Er was niets aan te doen en voor mij was de koers toen ook klaar”, vervolgt Van Avermaet. “Eerst dacht ik dat de val erger was, maar na een paar minuten stapte ik weer op mijn fiets om te kijken hoe ik mij voelde. Toen ging de eerste stijfheid weg, dat was goed.” Uiteindelijk werd de Belg 52ste in Luik.

Hogere verwachtingen
Van Avermaet baalt dat hij zo zijn voorjaar moet afsluiten. “Ik verwachtte meer van deze koers en ik was blij met hoe ik mij voelde, maar uiteindelijk kregen we niet het resultaat dat het team verdiende. De jongens waren geweldig om De Marchi en mij in positie te brengen. We waren in staat om bijna elke aanval te volgen, dus ik denk dat we daar positieve punten uit kunnen halen. Het is gewoon jammer van die val”, sluit Van Avermaet af.

Ernstige blessures heeft Van Avermaet niet overgehouden aan de crash. Dokter Michel Cerfontaine laat weten dat het vooral schaafwonden zijn aan zijn rechterheup, -knie en -elleboog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.