Van de cross naar de WorldTour: Gerben Kuypers debuteert per direct in Luik-Bastenaken-Luik
foto: Cor Vos
vrijdag 19 april 2024 om 09:55

Van de cross naar de WorldTour: Gerben Kuypers debuteert per direct in Luik-Bastenaken-Luik

Lange tijd leek de transfer er niet meer van te komen en nu is hij toch plotseling daar. De 24-jarige Gerben Kuypers maakt met onmiddellijke ingang de overstap van het development team naar het WorldTour-team van Intermarché-Wanty. En daar blijft het niet bij. De Belg maakt komende zondag direct ook zijn debuut op het hoogste niveau in Luik-Bastenaken-Luik.

Je zou het een vuurdoop kunnen noemen, debuteren in Luik-Bastenaken-Luik. Voor Gerben Kuypers gaat het deze zondag werkelijkheid worden. Nog geen twee jaar geleden werkte de Belg nog in de fabriek en was hij een elite veldrijder zonder contract. Nu maakt de Belg de overstap naar Intermarché-Wanty. Een opvallende, aangezien blessureleed in de veldritwinter een stokje leek te steken voor deze stap.

“Ik heb me snel ontwikkeld sinds mijn komst bij de Intermarché-Wanty-structuur en dat zorgde voor meer ambitie”, aldus Kuypers. “Mijn gezondheidsproblemen afgelopen winter hebben mij afgeremd, maar dat fysieke probleem heeft geen invloed gehad op het vertrouwen dat de ploeg in mij had. Deze kans om de stap naar de World Tour te maken is daar het grootste bewijs van. Ik voel me vereerd en ik ben de ploeg  enorm dankbaar”, gaat de Belg verder.

“Ik ben tevreden over mijn trainingen sinds begin maart en ik voel me klaar om mijn wegseizoen bij Intermarché-Wanty te starten. De eerste koersdagen zijn altijd interessant, omdat het lastig is om in te schatten waar je staat, zeker op dit niveau. Luik-Bastenaken-Luik wordt mijn eerste Monument, het zal heel speciaal zijn en het is iets dat ik een jaar geleden nooit had kunnen denken. Ik zal alles geven in dienst van de ploeg in de hoop zo het verschil te maken voor de kopmannen.”

In Luik krijgt de debutant gezelschap van Francesco Busatto, Lilian Calmejane, Kevin Colleoni, Lorenzo Rota, Rein Taaramäe en Georg Zimmermann.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.