Van der Poel laat Wereldbeker-manche in Italië varen
foto: Orange Pictures - Sportfoto
zondag 8 januari 2017 om 20:28

Van der Poel laat Wereldbeker-manche in Italië varen

Kersvers Nederlands kampioen Mathieu van der Poel doet volgende week niet mee aan de Wereldbeker-manche in het Italiaanse Fiuggi-Rome. Hij kiest ervoor om een trainingstage in te lassen met het oog op het WK aan het einde van deze maand.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!
Rentree in Hoogerheide
Van der Poel start maandag in de cross van Otegem en vertrekt vervolgens op dinsdag naar Spanje. “Hij schrapt de wedstrijd in Rome omdat hij in de Wereldbeker niets meer te winnen heeft”, meldt zijn ploeg Beobank-Corendon aan Belga. “Zijn broer David gaat met hem mee op stage, reist even over en weer naar Italië en dan keren ze allebei terug voor de laatste Wereldbekermanche in Hoogerheide op 22 januari.”

RIDE Magazine
32 Reacties
08-01-2017 23:54
Tsja, hij zal wellicht ook nog niet helemaal fit zijn na zijn valpartij in de Azencross. Laten we eerlijk zijn, het NK van vandaag was nog niet echt een maatstaf voor zijn vorm. Hij hoefde uiteindelijk niet echt diep te gaan om iedereen op afstand te houden.
09-01-2017 00:05
maf bericht over Westra. Het zou vanwege zijn ex-zaakwaarnemer zijn?? andre boskamp. Iemand enig idee?
09-01-2017 00:07
Zijn vader heeft wel de mond vol van meer crossen in het buitenland, maar zijn zoon is de eerste die die schrapt. Zie ook zijn uitspraken over de WB'ers in Amerika. Dus op die manier is het wel jammer, maar iedereen heeft natuurlijk het recht te rijden waar hij wilt.

Al vind ik wel dat de toppers moreel verplicht zijn om mee te doen aan de WB. Een Valverde gaat ook de Vuelta niet laten schieten om goed te zijn op een WK.
09-01-2017 02:42
Als die Belgen de pseudo-klassementjes a la superprestige, waar buitenlanders gemiddeld 5 maal minder startgeld krijgt, nou eens wat minder serieus nemen. Misschien gaat het dan ooit nog wat worden met de WB en het veldrijden.
09-01-2017 09:39
Laf ventje.
09-01-2017 10:16
'Gij zult iedere koers rijden', anders vinden bepaalde wielerflitsers je laf/flauw enz.

Hahahahaha. Vd Poel zal wel in een hoekje zitten huilen om die laffe/flauwe anonieme meningen.

Als hij straks WK wordt, dan levert hij zijn titel vast direct in omdat hij Rome niet heeft gereden. En bedankt hij de wielerflitsers voor het feit dat ze hem op het rechte pad hebben gezet.

Hahahahha
09-01-2017 11:16
@tendam: een stuk van het seizoen missen is voor het WK veldrijden al vaker een voordeel gebleken dan een nadeel...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.