Van der Poel, Pogacar of Evenepoel: Bepaalt het WK wie de beste van 2024 is?
foto: Cor Vos
dinsdag 24 september 2024 om 17:00

Van der Poel, Pogacar of Evenepoel: Bepaalt het WK wie de beste van 2024 is?

Discussie Drie renners die er dit jaar met kop en schouders bovenuit steken strijden op het WK in Zürich om de felbegeerde regenboogtrui: Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar en Remco Evenepoel. Achter het WK dit weekend gaat echter nog een wedstrijd schuil, namelijk die van beste wielrenner van het jaar in 2024. Bepaalt de mondiale titelstrijd wie er aan het einde van jaar met de Velo d’Or vandoor gaat? Discussieer mee!

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Van der Poel, Pogacar en Evenepoel domineren het wielerjaar en zijn alle drie bezig aan een indrukwekkend seizoen. De huidige wereldkampioen was in het voorjaar in alle vier de monumenten op de afspraak: hij won de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, waarna hij in Luik-Bastenaken-Luik derde werd. Aan het begin van het voorjaar speelde hij een cruciale rol bij de zege van Jasper Philipsen in Milaan-San Remo.

Pogacar won daarentegen Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik, waarna hij door ging met winnen in de Giro d’Italia en de Tour de France. Daar pakte hij in totaal twaalf ritzeges en slaagde hij er als eerste persoon sinds Marco Pantani in om beide grote rondes in een jaar te winnen.

foto: Cor Vos

Evenepoel mengde zich deze zomer pas in de strijd om de wielrenner van het jaar. Na een derde plaats in de Tour de France werd hij de eerste renner in de geschiedenis die op de Olympische Spelen dubbel goud behaalde door zowel de tijdrit als de wegrit te winnen. Afgelopen weekend prolongeerde hij zijn wereldtitel tijdrijden. Mocht hij ook wereldkampioen op de weg worden, doet de Belg iets ongeziens. Verslaat hij dan Pogacar en Van der Poel in de strijd om de wielrenner van het jaar?

Overigens is Jonas Vingegaard de laatste winnaar van de Velo d’Or. Evenepoel won de prestigieuze prijs in 2022, Pogacar weer een jaar daarvoor. Van der Poel won de prijs nog nooit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.