Van Eetvelt had niet ‘zijn beste gevoel’ in achtste Vuelta-rit: “Hoop dat dit mijn mindere dag was”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 25 augustus 2024 om 09:52

Van Eetvelt had niet ‘zijn beste gevoel’ in achtste Vuelta-rit: “Hoop dat dit mijn mindere dag was”

Het zag er even penibel uit voor Lennert Van Eetvelt in de slotfase van de achtste etappe van de Vuelta a España. De jonge Belg werd bij het opdraaien van de slotklim opgehouden door een valpartij, maar wist de schade te beperken. “Ze zeggen dat je in elke grote ronde een mindere dag kent”, reageerde de renner van Lotto Dstny na afloop, in gesprek met Het Nieuwsblad.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Voor Van Eetvelt liep de finale van de achtste etappe dus niet zoals gepland. “Bij het opdraaien van die klim kwam Aleksandr Vlasov ten val waardoor ik voet aan grond moest zetten”, blikt de 23-jarige renner terug op een hectische finale. “Dat was dus geen goed begin en al zeker niet omdat het al meteen een heel steile strook was.”

“In het iets vlakkere deel kon ik nog min of meer aansluiten, maar toen had ik al een serieuze cartouche verschoten. Net op dat moment versnelde Primoz Roglic nog eens. Bovendien had ik zeker niet het beste gevoel op de fiets”, aldus Van Eetvelt, die uiteindelijk als negende over de streep kwam in Cazorla, op 29 seconden van ritwinnaar Roglic.

Schade beperken
“Als zoiets gebeurt, dan moet je vooral de schade beperken en ik denk dat ik daar in geslaagd ben. Ze zeggen dat je in elke grote ronde een mindere dag kent. Wel, dan hoop ik dat dit mijn mindere dag was. Ik had misschien gehoopt de jongerentrui te kunnen pakken, maar Antonio Tiberi was sterk. De Vuelta is echter nog lang”, blijft Van Eetvelt optimistisch.

In het algemeen klassement zien we Lennert Van Eetvelt nu terug op de zesde plaats, op 5’15” van leider Ben O’Connor. De Belg moet op Primoz Roglic, misschien wel de grote favoriet voor de eindzege, een achterstand van 1’26” zien goed te maken.

AK

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.