Van Wilder stoort zich aan kritiek op Tourploeg rond Evenepoel: “We voelen ons soms een stuk stront”
Ilan Van Wilder - foto: Cor Vos
woensdag 3 juli 2024 om 08:50

Van Wilder stoort zich aan kritiek op Tourploeg rond Evenepoel: “We voelen ons soms een stuk stront”

Remco Evenepoel liet gisteren zien dat hij klaar is om voor het Tourpodium te strijden, door als tweede te eindigen in de Alpenrit naar Valloire. De 24-jarige Belg was op de Col du Galibier bovendien nog goed omringd door zijn ploeggenoten van Soudal Quick-Step. Een van zijn ploegmaats, Ilan Van Wilder, haalde na afloop zijn gram.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Wilder vindt dat de Tourploeg van Soudal Quick-Step de voorbije maanden te veel kritiek heeft gekregen. “Ik ga even het moment nemen om mijn teleurstelling te uiten naar de media”, begint hij in gesprek met Het Nieuwsblad. “Er komt altijd maar commentaar op de ploeg en dat is niet leuk om te horen.”

“Ik zal het zeggen zoals het is: we voelen ons soms echt een stuk stront”, maakt Van Wilder van zijn hart geen moordkuil. “Mensen vergeten dat we jong zijn en dat het voor velen de eerste Tour is.”

Vergelijking met UAE Emirates
“Sorry, maar ploegen zoals UAE Emirates. Dat zijn geen knechten, maar allemaal kopmannen die rijden voor minstens twee miljoen euro. Daar is alles mee gezegd. Ik hoor altijd hetzelfde: met die mannen gaan ze het niet doen. Ze hebben de ploeg er niet voor. Ik ben het een beetje beu.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.