Van ziekte herstelde Mark Cavendish hervat eind april competitie
foto: Cor Vos
dinsdag 2 april 2024 om 10:23

Van ziekte herstelde Mark Cavendish hervat eind april competitie

Mark Cavendish heeft zijn programma aan moeten passen nadat hij enkele weken ziek is geweest. De Brit slaat na de Classic Brugge-De Panne ook de Scheldeprijs over. Hij is  zal eind april, tijdens de Ronde van Turkije (21-28 april), terugkeren in koers.

Cavendish begon het seizoen nog op een positieve noot, met ritwinst in de Tour Colombia. De oud-wereldkampioen wist de goede lijn echter niet door te trekken in de UAE Tour en Tirreno-Adriatico. Vervolgens moest hij met verkoudheidsklachten afstappen in Milaan-Turijn en ging hij niet van start in de Classic Brugge-De Panne. Ook de Scheldeprijs laat hij aan zich voorbijgaan.

“Nadat hij meerdere weken ziek is geweest, aansluitend op Tirreno-Adriatico en Milaan-Turijn, heeft Cavendish de training hervat en zal hij verdergaan met de voorbereidingen op de grootste doelen van het seizoen”, zegt Vasilis Anastopoulous, Head of Performance bij Astana Qazaqstan op de ploegsite.

“Het team heeft zijn koersprogramma aangepast. Als gevolg daarvan, zal Mark de Scheldeprijs missen. In plaats daarvan zal hij op trainingskamp gaan. Nadien is het plan om te koersen in de Ronde van Turkije en vervolgens de Ronde van Hongarije.” De Ronde van Hongarije wordt verreden van 8 tot en met 12 mei.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.