Kijk WielerFlits Live met Michael Boogerd, Leo van Vliet en Jaap Stalenburg terug
woensdag 19 april 2017 om 20:00

Kijk WielerFlits Live met Michael Boogerd, Leo van Vliet en Jaap Stalenburg terug

Philippe Gilbert won zondag voor de vierde keer in zijn carrière de Amstel Gold Race. In WielerFlits Live keken we terug op de wedstrijd met koersdirecteur Leo van Vliet en keken we vooruit naar de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In de studio waren ook Michael Boogerd en journalist Jaap Stalenburg te gast.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
121 Reacties
1 3 4 5
18-04-2017 23:56
Sinds wanneer is WF een kookrubriek ?
19-04-2017 01:04
@Draaien
Ik ben zelf zeer sceptisch tegenover dat hele voedingscentrum, ze lijken zich vooral sterk te maken voor de Nederlandse levensmiddelenindustrie, ze hebben bv intense banden met megaconcerns als Unilever en Albert Heijn. Ik neem hun adviezen in ieder geval met een korreltje zout. Zelf bevalt een lekker vers stukje fruit mij al jaren lang veel beter dan zo'n goor sport drankje en er zijn wetenschappelijke onderzoeken genoeg die aantonen dat het voordelen biedt om bepaalde voeding te nuttigen in pure of oorspronkelijke vorm.

Dit gaat inderdaad nogal off topic sooike. ;)
19-04-2017 07:38
@schipperaar Ooit al eens van palmsuiker gehoord? Is ook een biologische suiker en kan je keurig gebruiken voor de lekkerste appeltaarten. Gebruik het zelf soms.
19-04-2017 09:13
Ik wil maar zeggen dat chemische suikers onzin zijn. Alle suikers komen uit de natuur, geraffineerd of niet. Geraffineerd is niets anders dan een bewerking, maar daarmee verander je nog niet de oorsprong. Suikers, in welke vorm dan ook, bestaat altijd uit (combinaties van) saccharose, lactose, fructose, maltose of dextrose. Daar is niets onnatuurlijks aan.
Die hype die altijd gepaard gaat met de schijnbare tegenstelling 'natuurlijk versus chemisch' is gewoon hilarisch.
19-04-2017 09:20
+1 Spartacus
19-04-2017 09:50
@Spartacus
Noem het maar hilarisch, het consumeren van geraffineerde suikers blijkt gewoon erg slecht voor je te zijn. Dit is een mondiaal probleem met een zeer duister randje. Ik zou zeggen verdiep je er eens in. Jij struikelt over de term "chemisch" die sommigen hier gebruiken, dat mag. Wat ik eigenlijk alleen wil mee geven is dat in een stuk fruit of wat honing naast suiker ook nog allerlei nuttige stoffen blijken te zitten die ons helpen de suikers te verwerken en bijvoorbeeld onze bloedsuikerspiegel op orde kunnen houden. Dat zijn gewoon feiten. Kijk anders ook dat filmpje van Lex even.
19-04-2017 11:07
@Wheely
Ik denk niet dat ik me er nog in hoef te verdiepen. Weet er genoeg van als arts.
'Dat zijn gewoon feiten' is zo'n moderne term die Trump ook nog al eens gebruikt, maar geen enkele wetenschappelijke waarde heeft, maar vooral populistisch klinkt. Die nuttige stoffen die in de onzuivere suiker zou zitten en ons helpen suikers te verwerken is typisch gebazel van de linksdraaiende goegoe gemeente. Suikers worden in ons lichaam door lichaamseigen enzymen afgebroken tot enkelvoudige suikers en dan via de glycolyse en citroenzuurcyclus tot ATP's leidt. Daar zijn die zogenaamde nuttige stoffen niet voor nodig.
Waar je wel een punt hebt is dat het consumeren van suikers, geraffineerd of niet, nadelige gezondheidseffecten heeft. Belangrijker in dat geheel is de consumering van snelle suikers, die grote insulinepieken veroorzaakt en daarmee vetstapeling, atherosclerose etc. Advies is dus niet zozeer ongeraffineerde suikers te consumeren, maar meer langzame suikers, vooral in de vorm van vezels, zodat insulinepieken voorkomen worden. Havermout is daar een goed voorbeeld van.
19-04-2017 11:11
@ wheely

Het is juist precies het tegenovergestelde. Onder andere Tegenlicht heeft daar een keer een zeer interessante uitzending over gemaakt. Suikers zijn suikers, en suikers in fruit zijn net zo slecht voor je als suikers in frisdrank. Daar zit geen verschil in, het gevaar zit in de hoeveelheid. Maar een hele hoop suikers uit fruit zijn net zo slecht voor je als een hele hoop suiker uit frisdrank. Ik snap dat dat raar klinkt, maar "dat is gewoon zo". Het past echter niet in de hele fruitdrankjes- en smoothies hype die er heerst. Uiteraard zit er in fruit dan ook nog de nodige hoeveelheid vitaminen, maar als het puur om de suiker gaat is er gewoon geen verschil. Dat is niet (meer) iets om over te discussiëren, en spartacus heeft gewoon groot gelijk.

Quote:
There’s no such thing as a “healthy” sugar. Or even a “less bad” sugar. Your body doesn’t care if it’s “organic” or “unrefined” or “all-natural”....

why can added sugars like agave nectar, raw honey or coconut palm sugar never really be deemed “healthy”? Because, as Dr. Marion Nestle, the Paulette Goddard Professor of Nutrition, Food Studies and Public Health at New York University, put it, “Sugar is sugar, alas.” Meaning: No matter what type of sugar you consume — whether it’s table sugar or maple syrup chock full of “vitamins” and “minerals” — your blood sugar goes up.


Of

Quote:
"Ik denk dat fruitsuikers in een appel gezonder zijn dan toegevoegde suikers"

Niet waar. Er is geen 'gezonde' suiker. Het lichaam maakt geen onderscheid tussen van nature aanwezige of toegevoegde suikers. Maar een appel is natuurlijk wel gezonder dan snoep.
In fruit zitten fruitsuikers (glucose en fructose). Toegevoegde suikers zijn suikers die fabrikanten toevoegen aan producten, of die je zelf toevoegt, bijvoorbeeld suiker of honing in je thee of yoghurt.

Net zoals bij fruit, bestaan deze suikers uit de bestanddelen glucose, fructose of een mengsel hiervan. Ook toegevoegde suikers zijn van natuurlijke oorsprong. Kristalsuiker bijvoorbeeld is afkomstig uit suikerbieten of suikerriet.

Alle soorten suiker, dus ook fruitsuikers, worden door het lichaam op dezelfde manier verwerkt. Suiker wordt door het lichaam omgezet in glucose, dat wordt gebruikt voor de energievoorziening. Alle suikers bevatten ongeveer evenveel calorieën. In vloeibare suikers zoals honing of fruitstroop zitten net iets minder calorieën omdat het ook water bevat.
19-04-2017 12:16
'ik heb meer verstand van suiker dan jij'.....
een keer wat anders dan 'ik heb meer verstand van wielrennen dan jij' lol.
19-04-2017 12:19
Genoeg bewijzen dat geraffineerde suikers slecht zijn. Daar zijn de meesten het wel over eens. Dus dan kan het wel uit de natuur komen, maar het is daarna flink bewerkt.
19-04-2017 12:24
En zoetjes, hoe zit het met zoetjes ?
19-04-2017 12:28
Laten we deze suikerdiscussie naar het forum verplaatsen en hieronder weer reageren op de show.
19-04-2017 12:32
Maxim slikt niets voor zoete koek en zegt ons de ongesuikerde waarheid! :p
19-04-2017 12:37
Ik vind 'Valverde & die andere gasten' wel een leuke naam voor een Spaans-Hollandse Pancheka-indie band.
19-04-2017 12:40
Ja die hebben net een nieuwe single uit:
ff wachten..... nog ff wachten.... POEF!
19-04-2017 15:45
Leo heeft wel veel losgemaakt, de vraag is kunnen we zonder suiker? Op verse sinaasappelsap had ik een veel groter acteradius dan een blikje cola waar al gauw 10 klontjes suiker in zitten. Wat denk jij Maxim?
19-04-2017 23:35
Misschien een leuk onderwerp voor een gesprek aan de WF-tafel? Met suikeroom Harrie Mens dan als gespreksleider ! Interesdsanter dan de laatste aflevering . En Harrie wil best in trainingspak komen als je hem dat netjes vraagt...
20-04-2017 00:11
Dikke plus als er volgende aflevering subtiel een lekkere appeltaart op tafel staat.
20-04-2017 07:56
Leuke uitzending, meer van dit soort interviews graag!
20-04-2017 14:19
@wheely
Twintig minuten werk, de rest doet de oven.
20-04-2017 23:45
goede show mannen, thx!
1 3 4 5

Om te reageren moet je ingelogd zijn.