Vanotti staakt zoektocht naar nieuwe ploeg en stopt
Alessandro Vanotti - Foto: Sirotti
donderdag 9 maart 2017 om 10:00

Vanotti staakt zoektocht naar nieuwe ploeg en stopt

Alessandro Vanotti stopt op 36-jarige leeftijd met wielrennen. De Italiaan reed tot vorig jaar bij Astana, maar slaagde er niet in om een nieuwe ploeg te vinden. Aan La Gazzetta dello Sport vertelt hij dat zijn carrière ten einde is.

“Ik begrijp nog steeds niet waarom Astana mijn contract niet verlengd heeft”, geeft hij aan. “Ik dacht zeker te zijn van een nieuw contract, maar na de Vuelta vertelde Astana mij dat ze van mening veranderd waren. Toen was het te laat om een nieuw contract op het hoogste niveau te vinden. Want ik wilde niet op een lager niveau eindigen. Ik heb nog gepraat met de ploegen van Cavendish en Saronni, maar dat is niets geworden.”

Vanotti was 13 jaar prof en reed sinds 2004 onder meer voor ploegen als De Nardi, Domina Vacanze en Milram. De langste tijd bracht hij door bij Liquigas (6 jaar) en Astana (4 jaar). In een dienende rol had hij een bijdrage in de zeges tijdens vijf grote rondes van Danilo Di Luca (Giro 2007), Ivan Basso (Giro 2010), Vincenzo Nibali (Giro 2013 en Tour 2014) en Fabio Aru (Vuelta 2015). Hij gaat zich nu onder meer toeleggen op het organiseren van fietsvakanties.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
9 maart 2017 10:41
Ik vind het niet zo gek dat hij geen contract meer kreeg. Is toch al 36, en een beetje een renner van 13 in een dozijn als je het mij vraagt. Dat de communicatie omtrent zijn verlenging beter zou kunnen is wellicht wel waar (geen idee), maar ik denk niet dat het velen verrast dat hij nu stopt.
9 maart 2017 10:42
Gek dat er geen contractje klaar lag bij Bahrein. Toch jaren een trouwe helper geweest van Nibali.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.