Vanthourenhout ziet enthousiasme voor tijdrit bij Evenepoel en Van Aert: “Kansen van Remco zijn groter”
foto: Cor Vos
donderdag 25 juli 2024 om 08:42

Vanthourenhout ziet enthousiasme voor tijdrit bij Evenepoel en Van Aert: “Kansen van Remco zijn groter”

Remco Evenepoel heeft alles in zich om olympisch kampioen tijdrijden te worden. Dat verwacht bondscoach Sven Vanthourenhout van de Belgen na de verkenning van Evenepoel, Wout van Aert en Lotte Kopecky van woensdag in Parijs. “Een medaille moet onze ambitie zijn, dat valt niet te ontkennen”, vertelt Vanthourenhout over de nummer drie van de meest recente Tour de France.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Remco is een kandidaat om olympisch kampioen te worden”, aldus de bondscoach tegen La Dernière Heure. “Maar ik denk dat de beste tijden redelijk dicht bij elkaar zullen liggen, dus het is moeilijk te voorspellen wie er gaat winnen. Ik denk dat de kansen van Remco groter zijn dan die van Wout en ik denk dat Wout zich daarvan bewust is. […] Wout eindigde de Tour in een veel betere vorm dan hij hem begon en zijn deelname was de beste keuze met het oog op zijn volgende doelstellingen. Ik denk dat Wout in staat is om dit weekend een goede tijd neer te zetten, maar het is moeilijk om een streefdoel te stellen.”

Benadering
Andere kandidaten voor goud op de Olympische Spelen zijn Filippo Ganna en Joshua Tarling, verwacht Vanthourenhout. “Simpelweg omdat ze ervoor gekozen hebben om zich heel specifiek voor te bereiden op de Olympische Spelen en op deze tijdrit. Begrijp me niet verkeerd, ik twijfel niet aan de intrinsieke capaciteiten van Wout en Remco. Alleen zullen ze deze tijdrit niet hetzelfde benaderen”, geeft hij aan.

Volgens de Belgische delegatie gaat het vooral een heel snelle tijdrit worden op het stadsparcours in Parijs, met gemiddelde snelheden tot 55 kilometer per uur. “Er zitten maar een paar bochten in het parcours, voor de rest is het vol gas van start tot finish”, zegt Vanthourenhout. “Kracht en aerodynamica zullen essentieel zijn zaterdag. Wout en Remco waren niet verrast door wat ze woensdag ontdekten. De verkenning zorgde voor enthousiasme.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.