woensdag 10 juli 2024 om 19:07

Veel emoties bij Visma | Lease a Bike na comeback Jonas Vingegaard: “Dit was een rit voor Pogacar”

Video De sfeer bij Visma | Lease a Bike is opperbest na de elfde etappe van de Tour de France. Jonas Vingegaard leek even tijd te gaan verliezen ten opzichte van Tadej Pogacar, maar kwam terug én klopte de Sloveen in de sprint met twee. “Elke dag worden we verrast hoe goed Vingegaard is”, vertelde ploegleider Grischa Niermann voor de camera van WielerFlits.

“Enorme vreugde, dat is wat ik nu voel. Dit hadden we echt niet verwacht. Zeker niet dat Jonas de sprint ging winnen. We wisten wel dat Pogacar op zijn limiet zat toen Jonas er weer bij kon komen, maar dit is echt bijzonder. Het is heel mooi voor Jonas, maar ook de ploeg. We dachten even dat we we vandaag de Tour konden of gingen verliezen. Het is heel bijzonder als dat dan nog omdraait.”

Vingegaard moest eerst nog lossen toen Pogacar aanviel, maar kon wat later terugkomen. Dat had volgens Niermann met een iets te maken. “Hij reed zijn eigen koers. Hij moest zijn eigen tijdrit rijden en goed indelen. Het is fantastisch dat hij dan op karakter kon terugkomen. Zeker in een rit als die van vandaag, want dit was iets dat echt in het voordeel van Pogacar was. Die korte beklimmingen zijn perfect voor hem.”

Frans Maassen: “Ik was tot tranen toe bewogen”
Vreugde en emotie, dat waren ook de sleutelwoorden bij ploegleider Frans Maassen. “Dit is kicken. We gingen helemaal los. Ik was tot tranen toe bewogen. Ik moet elke keer weer denken aan het Baskenland (waar Vingegaard zijn harde val maakte, red.). Hij zat toen zo diep. Zelfs voor mij was dat een dieptepunt. Dat je dan zo terugkomt, is zo mooi.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.