Verbaasde Roglic vraagt aan journalist of hij tijd heeft verloren op rode trui O’Connor
zondag 1 september 2024 om 18:15

Verbaasde Roglic vraagt aan journalist of hij tijd heeft verloren op rode trui O’Connor

Primoz Roglic heeft in de vijftiende Vuelta-rit goede zaken gedaan in het algemeen klassement. De Sloveen kwam in dezelfde tijd als Enric Mas over de streep en pakte zodoende tijd terug op rodetruidrager Ben O’Connor. Al moest hij wel even het wiel van de Spanjaard laten gaan. Een kritische vraag van een journalist leidde tot een bijzonder antwoord van de Sloveen. “Ik weet niet hoeveel we hebben verloren op de rode trui, was hij van voren?”

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik weet niet hoeveel we hebben verloren op de rode trui, was hij van voren?”, opende Roglic nadat de interviewer vroeg wat de Sloveen van zijn prestatie vond. Nadat de nummer twee in het algemeen klassement hoort dat hij veertig seconden voor O’Connor binnen is gekomen reageert hij positief. “Het was een goede prestatie na een lastige rit en een lastige week.”

“Maar het is goed om tijd te winnen in plaats van te verliezen, hè?”, lacht Roglic. In de absolute finale leek de kopman van Red Bull-BORA-hansgrohe tijd te moeten toegeven op Mas, maar wist hij net voor de finishlijn terug te keren bij de Spanjaard. “Het was moeilijk, hij (Mas, red.) was goed vandaag en verkeert in goede vorm.”

Roglic refereert nog eens naar zijn uitspraak dat je als klassementsman soms wat tijd wint en soms wat tijd verliest en benadrukt dat hij niet over zijn limiet wilde gaan. “Je moet niet met je hoofd tegen de muur lopen, dus ik ben tevreden met de prestatie”, sluit hij af.

Tijdstraf
Na afloop van de etappe maakte de jury bekend dat Roglic een tijdstraf ontvangt omdat de Sloveen te lang gebruik maakte van volgwagens om na een fietswissel terug te keren in het peloton. Hij ontvangt twintig seconden tijdstraf, waardoor O’Connor zijn voorsprong in het klassement minder ziet afnemen dan dat eerst het geval was.

AK

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.