Verhitte discussie tussen concurrenten Ciccone en Buitrago: “Dit is niet correct”
foto: screenshot SBS Sport
zaterdag 20 juli 2024 om 10:07

Verhitte discussie tussen concurrenten Ciccone en Buitrago: “Dit is niet correct”

Bijzondere beelden van Giulio Ciccone en Santiago Buitrago na afloop van de bergetappe naar Isola 2000. Kort na de finish is de Italiaan van Lidl-Trek boos op zijn Colombiaanse concurrent van Bahrain Victorious. De reden? Een plakbidon van Buitrago.

In de strijd om een kostbare top-10-plaats in het algemeen klassement wordt blijkbaar alles uit te kast gehaald. Op Isola 2000 kwam Buitrago 34 seconden voor Ciccone over de finish, waardoor Buitrago (elfde in het klassement) in het klassement nu Ciccone (tiende in het klassement) tot op 10 seconden genaderd.

Maar blijkbaar is er onderweg iets gebeurd wat Ciccone tegenstond. Op beelden van SBS Sport is te zien hoe hij Buitrago van repliek dient. “We zaten met zijn drieën achter jou en hebben alles gezien. Dat je de bidon zo vasthield, is niet correct. Het is de Tour de France…”, zegt Ciccone terwijl hij de beweging van een plakbidon nadoet.

Buitrago hoort het aan en reageert koeltjes. “Dat heb ik van jou geleerd”, aldus de Colombiaan. Vervolgens gaat de discussie nog even verder, waarna Ciccone afdruipt naar de ploegbus van Lidl-Trek. In de laatste bergrit en de tijdrit van zondag wordt het nog spannend onderin de top-10, want tussen plek acht en plek elf staan vier renners binnen een tijdsbestek van 1.04 minuut van elkaar.

AK

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.