Verhoeven maant Movistar tot actie: “Ze hebben nog niets gedaan”
vrijdag 24 juli 2015 om 09:56

Verhoeven maant Movistar tot actie: “Ze hebben nog niets gedaan”

Als het aan Nico Verhoeven ligt, zetten de mannen van Movistar zich wat meer in om Chris Froome te achterhalen. Volgens de ploegleider van LottoNL-Jumbo zou het goed zijn voor de koers als de Spaanse ploeg de knuppel in het hoenderhok gooit.

“Ik had al veel meer verwacht van Quintana en Valverde” zei Verhoeven tegen NU.nl. “Ik vind het een beetje een tweede en derde plek onwaardig. Het zijn sleutelfiguren die de koers hard moeten maken. Ze staan dichtbij Froome en moeten hem echt tot de limiet laten gaan.”

“Het kan natuurlijk dat ze niet beter kunnen, maar in het verleden vielen ze veel eerder aan. Ze hebben net als in de Pyreneeën eigenlijk nog niets gedaan.”

RIDE Magazine
87 Reacties
24-07-2015 10:38
Aanvallen op Froome en een ploeg zo sterk als Sky, die in eigen tempo alles pareert, is zinloos en leidt alleen maar tot het opblazen van de eigen motor. Nogmaals dit is uitgekiende topsport en daar zit ook veel schoonheid in.
24-07-2015 10:40
@met de kop in de wind
Dan heb ik teveel verwacht van Vanmarcke
24-07-2015 10:40
Jeetje Verhoeven... Jij durft.
Lijkt me wel de laatste ploeg in de Tour die zoiets moet zeggen.
24-07-2015 10:41
@LL
Allebei hebben ze één aanval gedaan.

Tankink en Martens hebben evenveel in een aanval te zoeken als Koen de Kort en Matthews maar die hebben wel al een keer meegezeten.
24-07-2015 10:41
Dit maakt allemaal deel uit van het droomplan: nu movistar opnaaien, als die er in vliegen, zakt Thomas erdoor, op Alpe Dhuez valt Gesink aan met Quintana: Gesink de zege, Quintana het geel.
Valverde blijkt te diep te zijn gegaan en verliest minuten, Gesink op het podium.

En toen werden we wakker ;)
24-07-2015 10:42
Inderdaad triest dat schijnbaar niemand spinmaster roborider Froome over zijn wetenschappelijk geijkte limit kan laten gaan. Hopelijk gaat Quintana dat nog doen vanmiddag en morgen.

p.s. ik heb heus wel veel respect voor Froome, die het uiterste uit zich weet te halen op een bepaalde voor hem geoptimaliseerde Skytech manier, maar baal dat de andere 197 tourstarters daar geen wapens tegen hebben, om in ieder geval de strijd om de topspot heter te maken. Froome had 1 grote uitschieter op de eerste Pyreneeendag en consolideert de rest van de tour.
24-07-2015 10:42
Haha TeamNL toch, je bent jezelf steeds meer voor schut aan het zetten :D. Alle objectiviteit heb je ergens tijdens de Tour overboord gegooid, dat is wel duidelijk!
24-07-2015 10:45
@rennerske
De schoonheid zit hem toch juist in het feit dat er pogingen worden gedaan de Sky trein te ontmantelen en dat dat misschien wel lukt.

Dat het zinloos is om te proberen kun je met goed fatsoen geen schoonheid noemen toch?
24-07-2015 10:48
@LL TeamNL is overduidelijk een TLJ Basher en Fan van Giant, zoals ik eerder aangegeven heb kan hij beter de naam TeamDU aannemen ;)
24-07-2015 10:50
Ik word echt moe van mensen die dit forum slechts gebruiken om hun dagelijkse frustratie en negativiteit te uitten in ongefundeerde kritiek op (voornamelijk) Nederlandse ploegen, renners en ploegleiders, zonder dat ze een bijdragen leveren aan een goede inhoudelijk discussie.

En dan een te bedenken dat ze dan namen hebben als TeamNL. Wat waarschijnlijk meer zegt over de politieke voorkeur (denk in de hoek Rita Verdonck, Wilders - ook lekker negatieve ongefundeerde populistische kreten waar je niets aan hebt)
24-07-2015 10:50
@LL
Volgens mij ben jij diegene die niet objectief is aangezien je werkelijk nooit kritisch bent over de Lotto-Jumbo ploeg.

@Dumoman
Och krijgen we dat gezeur weer over TLJ bashers.
Mijn favoriete ploeg is inderdaad Giant maar ik verheerlijk niet alles wat zij doen.

@LaurentJalabert
En jij hebt de naam van een dopinggebruiker. Zegt misschien ook veel over hoe je doping verheerlijkt. Wat een geblabla allemaal.
24-07-2015 10:55
Quote:
@LL
Volgens mij ben jij diegene die niet objectief is aangezien je werkelijk nooit kritisch bent over de Lotto-Jumbo ploeg.

Onjuist. Ik geef net nog in een ander topic aan dat ik vorig jaar zwaar kritisch was op LottoNL en Mollema. Er moet echter wel reden voor zijn, dat is een realisatie die bij jou niet wilt doordringen. Wie er durft te zeggen dat het 1-1 is tussen Mollema en Gesink kan zichzelf niet eens serieus nemen. Laat staan dat wij dat moeten doen.

Ik sluit me aan bij Dumoman, en laat het vanaf nu maar gewoon lekker gebeuren. Als er niemand meer reageert houdt het misschien vanzelf op.
24-07-2015 10:55
@TeamDU tja wie de bal kaatst.....
24-07-2015 10:57
@ wheely
Misschien zie ik het verkeerd maar ik zie met name Valverde, Contador, Nibali en Gesink op de toppen van hun kunnen rijden om zo kort mogelijk te eindigen. Dat vind ik mooi om te zien. Vroeger, toen wielrennen nog een B-sport was, lagen er veel meer mogelijkheden om oorlog te maken maar deze sport heeft zich ontwikkeld tot een zeer doordachte professie waarin het om details gaat. Nogmaals, daar ik van genieten.
24-07-2015 10:58
En dat uit de mond van Verhoeven, lachwekkend. Maakt zichzelf weer eens belachelijk!
24-07-2015 10:59
Hij wil natuurlijk dat ze Thomas kapotrijden. Maar dat is een concurrent van Gesink, niet van Valverde. Kortom: leuk geprobeerd, maar helaas.
24-07-2015 11:01
Verhoeven moet eerst maar zijn eigen ploeg eens kritisch analyseren.

En als er renners rondrijden waarbij het per definitie geen zin heeft dat ze in de ontsnapping meegaan, dan hebben diezelfde renners bijzonder weinig in de Tour te zoeken.
24-07-2015 11:02
Maant tot actie? Is Verhoeven de teambus van movistar ingestormd ?
(echter hij heeft wel gelijk, movistar rijdt wat lafjes, echter ik denk dat het uit noodzaak is want Valverde staat op kraken en wil zijn Podium niet afgeven)
24-07-2015 11:02
@LL
Volgens mij vergeet je even dat ik de prestatie van Gesink wel gewoon goed vindt. Ook al zou hij er vandaag of morgen helemaal tussenuit vallen dan nog heeft hij gewoon een goede Tour gereden als je kijkt waar vandaan hij zich heeft terug geknokt. Ik vind alleen dat de ploeg in de breedte gewoon zwak is en dat komt voor het grootste deel door valpartijen en ziekte. Ik denk alleen dat een renner als Kelderman wat hardheid mist maar dat mag gezien zijn leeftijd.

Ook Hofland rijdt bijvoorbeeld een matig seizoen en stapte in de Grand Prix Cerami af en dan vraag ik mezelf af hoe dat komt. Is dat zo vreemd?

Ik geloof dat TLJ echt een paar diamanten heeft in de ploeg maar dat de begeleiding gewoon slecht is waardoor het er niet uit komt.
24-07-2015 11:02
Ik denk niet dat Verhoeven tijd heeft gehad om TV te kijken. Ik heb gezien dat Quintana en Valverde het een aantal keer probeerden bergop, maar ze kwamen gewoon niet weg. Een doldrieste poging op 80 km van de aankomst is zot, dan zit Froome nog met z'n hele ploeg en die rijdt iedereen kapot. Het is niet anders. Dit jaar is de lelijkste fietser de sterkste. Daarbij zullen we ons moeten neerleggen.
24-07-2015 11:04
TeamNL iedereen weet je mening nu. Ik deel die mening van jou, maar die mag hier niet uitgesproken worden want dan komen mensen als Lyndalid -die zelf de wijsheid in pacht schijnt te hebben- weer klagen over objectiviteit. Ik vraag me af of hij daadwerkelijk weet wat wat het woordje inhoudt, maar dat terzijde.

On: ben het zeker eens met Verhoeven dat Movistar eigenlijk de ploeg is om de koers hard te maken. Ze gingen voor het geel van Quintana, maar zoals al vaker hier gezegd denkt Valverde alleen maar aan z'n eigen podiumplekje (wat opzich ook wel logisch is, had hetzelfde gedaan)
24-07-2015 11:05
Blijkbaar gaat het sommige hier om het meezitten, val maar aan om het aanvallen... stuur Tankink, stuur Martens mee in een aanval.... als er maar iemand mee zit. Wat voor zin heeft dat. Ik hoor hier continue: plek 6 in het AK van de tour, wie weet dat nog over 2 jaar... dan zeg ik: wie weet over 2 jaar dat Thomas de Gendt of Michael Matthews in een aanval zaten in de 18 etappe van de tour. Dit gaat echt helemaal nergens over.
24-07-2015 11:06
@ Dirk

Movistar kan met de mannen die zij hebben echt wel op 80km van de streep zo'n tempo ontwikkelen dat alleen Thomas en König overblijven voor Froome. Dan kan je gerust heel ver van de streep aanvallen, want je isoleert Froome gewoon veel eerder. Ik denk dan ook dat dat het plan gaat worden. Dan maar kijken hoe sterk Thomas en Froome nog zijn.

Bovendien is het niet alsof er echt een risico in schuilt dat Quintana nu nog zijn tweede plaats gaat verliezen.

@ rahimns

+1.

En wat betreft het antwoord op de vraag "wie weet er nou over 2/3/4 jaar nog dat Gesink zesde werd in de Tour?": we hebben het nog steeds over Mollema in de Vuelta, Gesink in de Tour van 2010, Bau en Lau in 2013, en Kruijswijk in de Giro van 2011 en die van dit jaar zal ook nog lang bijblijven. Wellicht beter op Korsakoff laten checken dan stellingen doen dat dit soort prestaties niet bijblijven.
24-07-2015 11:07
Hoera.. LL gaat zich niet meer om elke scheet drukmaken
Misschien een poll starten hoelang het gaat duren?
24-07-2015 11:08
@TeamNL
Je doet je username wel eer aan aangezien Nederlanders meester zijn in het afzeiken van de eigen teams/sporters. Maar realistisch is het allemaal niet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.