Victor Koretzky slaat dubbelslag in Short Track bij Wereldbeker Lake Placid, Sina Frei verrassende winnares
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 28 september 2024 om 18:45

Victor Koretzky slaat dubbelslag in Short Track bij Wereldbeker Lake Placid, Sina Frei verrassende winnares

De Fransman Victor Koretzky en de Zwitserse Sina Frei hebben de Short Track-wedstrijd gewonnen tijdens de Wereldbeker MTB in Lake Placid. De Franse wereldkampioen sloeg door zijn overwinning een dubbelslag door ook de leiding in het klassement over te nemen. Bij afwezigheid van Puck Pieterse was Frei een verrassende winnares.

Bij de mannen kwam één van de favorieten voor de dagzege al vroeg in de problemen door een ongelukkige valpartij. De Nieuw-Zeelander Sam Gaze ging tegen de grond en moest na slechts een derde van de koers aan een flinke inhaalslag beginnen. Zo zou de leider in het cross-country Short Track klassement een lastige dag krijgen.

Halfweg koers zagen we zijn concurrenten in het klassement, zoals de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly en de Fransman Victor Koretzky, aan de leiding rijden. Genoeg mannen zaten echter nog attent in het wiel, waardoor een beslissende aanval nog ontbrak. Luca Schwarzbauer, de nummer drie in het klassement, zou geen rol van betekenis spelen. Met nog twee ronden te gaan kreeg hij te maken met kettingproblemen.

In de finale waren er vijf man, die een gaatje wisten te slaan met de concurrentie. Victor Koretzky maakte gebruik van de situatie en sloop weg bij zijn metgezellen aan het front van de koers. De Franse wereldkampioen kwam zo solo over de streep in Lake Placid en sloeg een dubbelslag. Door de problemen bij zijn concurrenten is Koretzky de nieuwe leider bij het cross-country Short Track.

Verrassende winst Sina Frei
Bij de vrouwen ontbrak de nummer twee van het klassement aan de start. Puck Pieterse nam deel aan het wereldkampioenschap op de weg in Zürich, waardoor er kansen lagen voor concurrenten Alessandra Keller (1e) en Rebecca Henderson (3e) om uit of in te lopen op de Nederlandse. Uiteindelijk kreeg Lake Placid een verrassende winnaar op het podium.

Het was de Zwitserse Sina Frei die de concurrentie te slim af was en uiteindelijk haar naaste concurrenten enkele seconden voor bleef. De Zweedse Jenny Rissveds en de Britse Evie Richards mochten met Frei het podium op. Keller en Henderson moesten uiteindelijk genoegen nemen met de achtste en negende plek in de daguitslag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.