vrijdag 12 juli 2024 om 14:43

Victor Campenaerts en Lotto Dstny gaan voor de aanval: “Niet veel vertrouwen in een sprint”

Video De overwinningen van ‘kleinere’ ploegen zoals TotalEnergies, Intermarché-Wanty en Arkéa-B&B Hotels hebben ook Lotto Dstny geïnspireerd in deze Tour. Volgens Victor Campenaerts wil men niet meer alleen naar de sprint kijken, maar juist mikken op de aanval.

“Het is eens aan ons om als niet-WorldTeam eens proberen te winnen. In de bergetappes die er nu aankomen, de echte zware, dan gaan Visma | Lease a Bike en UAE Emirates veel van de ritten winnen. Dat is ook gebleken in de afgelopen zware ritten. Voor de rest wonnen er soms wel kleinere ploegen, maar geen kleine renners”, luidt de analyse van Campenaerts voor onze camera.

Met Arnaud De Lie hebben ze een sprinter in huis, maar de ploegtactiek wordt daar niet op afgestemd. “We hebben niet zo veel vertrouwen in de sprint. We gaan proberen om present te zijn in de vele aanvalspogingen. Mocht het toch op een sprint uitdraaien, dan hebben we Arnaud nog altijd achter de hand. Maar ik denk niet dat het koninklijke sprint wordt.”

Campenaerts mikt zelf op een plekje in de vlucht. “Het is een mooie rit om in de vlucht te zitten. We moeten zien hoe peloton zich gaat gedragen, want het gaat heel nerveus zijn met de zijwind. Het zou ook kunnen dat er in de finale 15 renners uit het peloton bij de vlucht komen aansluiten. Als peloton nerveus is, rijden ze 60 kilometer per uur, dan is er een groot gevecht om op de eerste rijen te zitten. Dan smelt de voorsprong van de vluchters als sneeuw voor de zon.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.