Victor Campenaerts gaf vloekende collega koekje van eigen deeg: “Hold the wheel, d*ckhead!”
foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2024 om 13:16

Victor Campenaerts gaf vloekende collega koekje van eigen deeg: “Hold the wheel, d*ckhead!”

Het was zondag niet de dag van Victor Campenaerts en Brent Van Moer. De twee renners van Lotto Dstny speelden geen rol van betekenis in de gravelrit, maar hielden wel een mooie anekdote over aan hun verblijf in de grupetto. In een video dist het duo het verhaal smakelijk op.

Campenaerts en Van Moer belandden op 130 kilometer van de streep in een achtervolgende groep, nadat veel renners voet aan de grond moesten zetten op een van de gravelhellingen. Ze dachten dat de koers gereden was, maar hadden het geluk dat ook een klassementskopman achterop geraakt was. De ploeg van deze renner deed er vervolgens alles aan om hun leider weer naar voren te brengen.

Campenaerts wilde zijn steentje bijdragen, maar dat werd niet door iedereen gewaardeerd. Toen er vooraan een gaatje viel en Vocsnor dit niet dichtreed, kreeg hij een van de renners van de klassementsploeg op zijn dak. “Hold the wheel, d*ckhead”, schreeuwde de niet bij naam genoemde coureur. Campenaerts besloot daarna niet meer mee te rijden. Samen met Van Moer nestelde hij zich een uur lang in het wiel van de klassementsploeg. “De d*ckhead draaide niet meer mee rond”, lacht Campi in het filmpje.

Koekje van eigen deeg
Op een van de hellingen probeerde de kopman van het team de sprong naar voren te maken. Campenaerts en Van Moer zaten ‘op leven en dood’ in het wiel, aldus laatstgenoemde. Net op dat moment moest de eerder scheldende renner eraf. “Dus wat zegt Campi?”, geeft Van Moer de voorzet. Campenaerts: “Hold the wheel, d*ckhead!”.

De renner in kwestie kon er niet mee lachen. “Het was stevig onder de gordel, maar ik kon hem niet laten liggen”, lacht Campenaerts. “Het was niet slecht bedoeld naar die renner, zeker niet, maar in het heetst van de strijd gebeuren er dingen. Zelfs in de grupetto.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.