Victor Campenaerts geniet met volle teugen van Remco Evenepoel: “Kijk nu al uit naar de wegrit”
foto: Cor Vos
zondag 22 september 2024 om 18:54

Victor Campenaerts geniet met volle teugen van Remco Evenepoel: “Kijk nu al uit naar de wegrit”

Victor Campenaerts heeft genoten van het samenzijn met Remco Evenepoel in aanloop naar het WK tijdrijden. Evenepoel won goud, terwijl Campenaerts als negende over de finish kwam. En na de tijdrit kijkt Vocsnor uit naar volgende week. “Ik kijk uit naar zondag om in de wegwedstrijd ook de regenboogtrui met hem te winnen”, vertelde Campenaerts aan Eurosport.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Aan het begin van het seizoen, zelfs in de eerste tijdrit van de Tour nog, dacht ik dat dat mijn laatste tijdrit zou zijn waarin ik volle bak zou rijden. Maar dat was zo’n goede tijdrit dat er veel veranderde. En nu heb ik dit najaar bijna allemaal tijdritten gereden, waaronder dit WK, lacht hij. “Ik ben niet meer de specialist van toen, maar ik ben vereerd dat ik hier mag starten.”

Campenaerts had graag samen met Wout van Aert (volgend jaar zijn ploeggenoot bij Visma | Lease a Bike, red.) met WK tijdrijden gereden, maar hij is geblesseerd. “En met Remco heb ik ook een goede band. Het is heel interessant om te zien. Hij was topfavoriet voor de wereldtitel en ik was 24/7 met hem samen. Dan ben ik zo close met de olympische kampioen en de wereldkampioen, dat ik maximaal van deze situatie geniet.”

“We hebben uren over het parcours gepraat, daar waren we heel blij mee. Het was een heel mooie tijdrit. Het was niet makkelijk om een goed pacing plan op te zetten”, blikte hij terug. “Zelf explodeerde ik halverwege de tijdrit een beetje. Het was daarna nog best lang, die 12 kilometer langs het water.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.