Victor Campenaerts over tijdritparcours: “Tweede deel van de klim wordt beslissend”
foto: Cor Vos
vrijdag 5 juli 2024 om 13:27

Victor Campenaerts over tijdritparcours: “Tweede deel van de klim wordt beslissend”

De eerste tijdrit van de Tour de France is er eentje die aan hoge snelheid verreden zal worden. Er zit één klimmetje in het parcours, maar die gaat in de ogen van Victor Campenaerts ook het verschil maken. De hardrijder laat na de verkenning zijn licht schijnen op het parcours van de dag én tipt de winnaar van de dag.

“Het is een erg fijn parcours”, opent de Belg bij in gesprek met Eurosport. “Ik heb een paar weken geleden ook al een verkenning gedaan, want ik kwam hier langs toen ik terugkeerde van een hoogtestage. Ik ga niet vaak voluit in een tijdrit, maar vandaag ga ik ervoor. Ik mik op een plek in de top-10. Ik denk dat het een heel fijn parcours is voor Remco Evenepoel, maar we gaan het zien.”

Op basis van de verkenning verwacht de hardrijder van Lotto Dstny dat de enige klim van de dag voor de verschillen gaat zrgen. “De klim duurt in totaal zo’n zeven minuten. De eerste drie minuten is echt klimmen, maar nog wel snel. Dat wordt aan zo’n 30 kilometer per uur en voor de betere renners nog harder. Daarna blijft het heuvelig voor zo’n vier minuten. Dat wordt de beslissende sector. De rest is zo snel dat het lastig is om veel verschillen te maken.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden renners en ploegen voor de start van de gravelrit

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.