Victor Campenaerts streeft met Visma | Lease a Bike naar ‘ultieme doel’: “Kan een succesvol onderdeel zijn”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 26 augustus 2024 om 14:18

Victor Campenaerts streeft met Visma | Lease a Bike naar ‘ultieme doel’: “Kan een succesvol onderdeel zijn”

Het was al een tijdje bekend, maar nu is de kogel ook door de kerk: Victor Campenaerts zal volgend jaar uitkomen voor Visma | Lease a Bike. De Belgische hardrijder keert daarmee terug op het oude nest, want in 2016 en 2017 reed hij al voor (toen nog) Team LottoNL-Jumbo.

Campenaerts beschikt bij zijn huidige werkgever Lotto Dstny over een aflopend contract en het was al langer duidelijk dat hij niet zal verlengen. Door de perikelen met de cosponsor – Dstny haakt na dit seizoen af als geldschieter van de Belgische ploeg – heeft Lotto Dstny niet de financiële middelen om nieuwe contracten te sluiten. Dit was voor verschillende renners een reden om een deurtje verder te kijken.

Ervaring
De 32-jarige Campenaerts kwam al snel uit bij een voor hem bekende ploeg, want de Belg heeft al een verleden bij Visma | Lease a Bike. De coureur, dit jaar winnaar van een Touretappe, tekent een contract van drie jaar. “We kennen Victor natuurlijk nog goed van zijn vorige periode bij de ploeg en hebben nadien altijd goed contact gehouden”, vertelt ploegleider Grischa Niermann, die vanaf volgend seizoen deel uitmaakt van het sportief management van Visma | Lease a Bike.

Victor Campenaerts heeft een verleden bij de ploeg – foto: Cor Vos

“Hij is een heel sterke renner met bovendien een goede tijdrit in de benen, dat heeft hij deze Tour de France opnieuw bewezen. Inmiddels is hij ook een zeer ervaren renner die bekendstaat om zijn zoektocht naar innovaties. Die ervaring kunnen we goed gebruiken”, laat Niermann weten in een perscommuniqué.

Tourwinst
Waar Campenaerts na zijn eerste periode bij de ploeg de deur achter zich dichttrok om meer voor eigen kans te kunnen rijden, keert hij terug met de uitdrukkelijke ambitie om een bijdrage te leveren aan de prestaties van de kopmannen in de grote rondes. “We zien hem daarin als een heel waardevolle kracht voor de ploeg”, aldus Niermann. “Vanwege zijn ervaring en fysieke capaciteiten.”

Campenaerts is ook bijzonder enthousiast: “Tijdens mijn carrière heb ik altijd ambitieuze, maar realistische doelstellingen gesteld. Vaak heb ik die ook behaald, zoals afgelopen Tour. Mijn ultieme doel is om ooit de Tour de France te winnen. Zelf kan ik dat niet, maar ik kan wel een succesvol onderdeel zijn van het team dat die zege behaalt. En met die doelstelling kom je natuurlijk snel bij Visma | Lease a Bike uit. Hopelijk lukt het me om volgend jaar de Tourselectie te halen. Deze ploeg is de referentie als het gaat over het rondewerk en ik ben dus heel blij met mijn terugkeer.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.