Victor Campenaerts zet sterke tijd neer: “Misschien laatste keer ooit dat ik vol ga in tijdrit”
foto: Cor Vos
vrijdag 5 juli 2024 om 15:54

Victor Campenaerts zet sterke tijd neer: “Misschien laatste keer ooit dat ik vol ga in tijdrit”

Victor Campenaerts heeft een sterke tijd neergezet in de tijdrit in de Tour de France. De Belgische renner van Lotto Dstny ging als een van de eerste onder de 30 minuten en zit voorlopig nog op de hot seat. “Ik heb deze tijdrit al een tijdje geleden verkend”, vertelde Campenaerts na zijn tijdrit aan Sporza.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

29 minuten en 44 seconden, dat was de eindtijd van Campenaerts aan de streep in Gevrey-Chambertin. Hij deed zo 0,76 seconden beter dan Kévin Vauquelin, die tot dan de beste tijd had. “Toen ik een tijdje geleden terug kwam van stage in Sierra Nevada – waar mijn vriendin bevallen is van ons zoontje -, zei mijn nieuwe trainer dat ik evengoed kon passeren langs dit dorpje om de tijdrit te komen verkennen.”

“Toen ik die verkende, had ik meteen door dat het iets was dat me goed lag. Ik ben er dan ook vol voor gegaan vandaag. Het is misschien de laatste keer ooit dat ik vol ga in een tijdrit op het hoogste niveau. Ik heb er dus echt van proberen genieten. Dit gaat volgens mij niet genoeg zijn voor de dagzege, want de echt kanonnen moeten nog komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.