Vijf (!) Belgische renners naar WK Esport in Abu Dhabi
vrijdag 20 september 2024 om 11:15

Vijf (!) Belgische renners naar WK Esport in Abu Dhabi

Vijf Belgische renners hebben zich voorlopig gekwalificeerd voor de finale van het officiële WK Esports. Op 26 oktober zullen twintig renners uit verschillende landen het tegen elkaar opnemen op de vierde editie van UCI Cycling Esports World Championships in Abu Dhabi.

Vanaf dit jaar worden de WK’s verreden op het online platform MyWhoosh. Stefan van Aelst, Lionel Vujasin, Jasper Paridaens, Kjell Power en Siebe Deweirdt hebben zich namens België weten te plaatsen voor het WK Esports. Via het kwalificatieproces dat begon in mei, wisten de vijf zich te plaatsen voor de halve finale. In deze halve finale, bestaande uit twee races, namen meer dan honderd renners het tegen elkaar op om bij de eerste twintig te eindigen en zo een plekje in de finale te bemachtigen. Met een derde plaats algemeen wist Van Aelst zich als beste Belg te plaatsen voor de eindronde.

Een van de oud winnaars van het UCI Cycling Esports World Championships is Jay Vine. Tegenwoordig is Vine al jaren een steevaste waarde in de selectie van UAE Emirates, maar hij is zijn wielercarrière thuis begonnen aan de hand van Zwift, waar Alpecin-Deceuninck destijds wel brood zag in zijn getrapte waardes. Ligt er voor één van deze Belgische finalisten ook een toekomst in het Worldtour peloton in het verschiet?

Ook wielerprof Jason Osborne, die eerder deze week zijn tussentijdse breuk met Alpecin-Deceuninck aankondigde, heeft zich gekwalificeerd voor het WK Esports.

Top-10 halve finale UCI Cycling Esports World Championships

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.