Vingegaard eerste, Kelderman derde en Kooij wint twee ritten in Ronde van Polen: “Beter dan ik kon dromen”
Kooij en Vingegaard feliciteren elkaar - foto: Cor Vos
zondag 18 augustus 2024 om 21:47

Vingegaard eerste, Kelderman derde en Kooij wint twee ritten in Ronde van Polen: “Beter dan ik kon dromen”

Visma | Lease a Bike was deze week koning, keizer en admiraal in de Ronde van Polen 2024. Snelle man Olav Kooij won in een sterk bezet sprintveld twee keer, terwijl Jonas Vingegaard de eindzege voor zichzelf opstreek en Wilco Kelderman als derde mee dat podium op mocht. “Dit is een geslaagde week”, vat de Deense kopman het kort en bondig samen.

“We wilden de ronde dan ook nog eens verlaten met een hoogtepunt”, zegt het Jachtluipaard van Numansdorp, sprinttalent Kooij. “Het is mooi dat Jonas de eindzege al quasi op zak had, maar ik ben erg blij dat ik er nog een etappezege aan toe kon voegen. Ik was enorm gemotiveerd om hier een rit te winnen. Dat is me uiteindelijk twee keer gelukt, dus ik kan tevreden deze ronde verlaten. Het deelnemersveld qua sprinters was heel sterk. Zondag was het opnieuw een nipte sprint met Tim Merlier. Ik kwam op het perfecte moment op kop. Het was een mooie dag voor de ploeg.”

Dezelfde positieve woorden klonken bij Vingegaard, die de komende periode geen wedstrijden zal rijden. “Het doet deugd om op deze manier terug te keren na alles wat er gebeurde in het voorjaar. Om eerlijk te zijn dacht ik dat mijn seizoen erop zat na mijn val in het Baskenland. Ik vreesde zelfs even voor mijn carrière. Mijn prestaties in de Tour en hier in Polen zijn beter dan dat ik kon dromen. We kunnen terugkijken op een geslaagde week. Niet enkel voor mij, maar voor de hele ploeg met de eerste en derde plaats in het eindklassement en twee etappezeges voor Olav. Nu ga ik terug naar huis om mijn zwangere vrouw bij te staan. Daar kijk ik enorm naar uit!”

Lachende gezichten bij Visma | Lease a Bike, nadat ze in Polen domineerden – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.