Vingegaard nieuwe leider in Ronde van Polen: “Ik hoop dat ik de trui ook kan vasthouden”
foto: Cor Vos
dinsdag 13 augustus 2024 om 19:10

Vingegaard nieuwe leider in Ronde van Polen: “Ik hoop dat ik de trui ook kan vasthouden”

De nieuwe leider in de Ronde van Polen heet Jonas Vingegaard. De Deen van Visma | Lease a Bike eindigde achter Tim Wellens als tweede in de lastige tijdrit naar Karpacz en dit bleek genoeg om de gele trui over te nemen van Thibau Nys.

“Het was een heel zware tijdrit”, keek Vingegaard na afloop op de website van zijn werkgever terug op zijn prestatie tegen de klok. “Uiteraard wilde ik voor de winst gaan. Het is jammer dat ik daar net naast grijp, maar ik denk dat ik tevreden kan zijn met mijn geleverde inspanning.”

Vingegaard moest aan de finish negen seconden toegeven op de winnende tijd van Wellens, maar gaat nu dus wel aan de leiding in het algemeen klassement. “Ik ben heel blij met het feit dat ik nu aan de leiding sta in het algemeen klassement. Hopelijk kan ik de trui tot aan het einde van deze Ronde van Polen behouden.”

Vingegaard heeft na twee dagen de beste papieren, maar blijft op zijn hoede. “Er komen nog enkele zware dagen aan, waarin ik de etappe van morgen en die van zaterdag als de twee meest uitdagende zie. De verschillen in het algemeen klassement zijn nog niet zo groot, dus we mogen veel aanvallen verwachten.”

foto: Cor Vos

Als we kijken naar het klassement, dan zien we dat Wilco Kelderman nu tweede staat, op 24 seconden van zijn Deense ploegmaat. De Nederlander was bezig aan een bijzonder goede tijdrit, maar kwam gedurende zijn beproeving tegen de klok ten val. Kelderman wist zich wel te herpakken en bleek nog in staat om de elfde tijd te realiseren, waardoor hij er nog altijd goed voorstaat in de strijd om de eindzege.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.