dinsdag 2 juli 2024 om 18:12

Vingegaard voelt zich beetje winnaar ondanks tijdsverlies: “Hadden verwacht 3-0 achter te staan”

Video Jonas Vingegaard moest in de vierde etappe van de Tour de France zijn meerdere erkennen in Tadej Pogacar. In de laatste kilometer van de Col du Galibier kon hij de Sloveen niet volgen. Toch klonk de kopman van Visma | Lease a Bike na afloop positief bij onder meer WielerFlits.

“Het is jammer om tijd te verliezen”, begon Vingegaard. “Maar eerlijk: toen we begonnen aan de Tour, hadden we al verwacht dat we in bijna alle van de eerste vier etappes tijd zouden verliezen. Dat dit alleen gebeurd is in een van deze ritten, is iets waar we behoorlijk blij mee kunnen zijn.”

“Ook is het zo dat ik de koers voor het grootste deel verlies in het tweede deel van de afdaling. In dat deel was gewicht van groter belang.  Ik denk dat we blij kunnen zijn met hoe het is gegaan in de eerste vier dagen.”

Geïsoleerd 
De afdaling ging evenwel niet slecht, stelt Vingegaard. “Het ging behoorlijk goed. Tot we links afsloegen, hield ik het gat op ongeveer tien seconden. Maar daarna had hij (Pogacar, red.) iets meer voordeel van de zwaartekracht. Dat pakte goed uit voor hem en hij pakte wat tijd. Dat moet ik accepteren.”

Terwijl Pogacar goed omringd was op de Col du Galibier, zat Vingegaard in de laatste kilometers allen. Ook in de afdaling had hij niemand bij zich. “Natuurlijk helpt het altijd daar om iemand bij je te hebben. Misschien had ik hem op kop gezet, je weet het nooit. Maar dit is hoe het was vandaag. Ik weet wat vooral Matteo en Wilco (Jorgenson en Kelderman, red.) kunnen, dus ik weet zeker dat ze er later in de koers bij zullen zitten.”

Groeien in de koers
Vingegaard heeft er ook vertrouwen in dat hij zelf kan groeien in de koers. “We hadden verwacht dat we al 3-0 achter zouden staan, dus het voelt als een kleine overwinning.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden de renners na de zesde etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.