donderdag 18 juli 2024 om 07:45

Visma | Lease a Bike bergop gekieteld en de laatste kans voor een half peloton

Video Voor het eerst sinds het openingsweekend van deze Tour de France was het woord weer eens aan de vluchters. Liefst vijftien etappes heeft het geduurd vooraleer het geen sprint werd of een dag voor de klassementsrenners. Donderdag volgt wellicht de allerlaatste kans. Wie mogen we daar voorin verwachten? Wij blikken vooruit in de WielerFlits Update!

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Prachtig weer, een fijn parcours en mooie wegen: alle ingrediënten waren aanwezig voor een spectaculaire rit van Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Superdévoluy. Die kregen we ook. Iedereen in het peloton wist dat het aan de vluchters was en dus werd er slag om slinger gedemarreerd. Onderweg zagen we verschillende sprinters er de brui aan geven, maar vooraan bleven alleen de sterkste mannen over. Uiteindelijk haalde olympisch kampioen Richard Carapaz zijn gram. Daarachter voltrok zich opnieuw een strijd voor het klassement. Tadej Pogačar en Remco Evenepoel bestookten beiden Jonas Vingegaard en dat leverde hen een (kleine) bonus op.

Visma | Lease a Bike leek heel even de verliezer van de dag te zijn, maar uiteindelijk bleven de verschillen miniem. Toch leek het erop alsof het Nederlandse team een beetje verrast werd. Wat alvast geen surprise zal zijn, is dat het donderdag opnieuw voor de vluchters zal zijn. Voor een half peloton is het de laatste kans op glorie deze Tour, met twee zware bergritten in de Alpen en een klimtijdrit in het verschiet. Onze mannen wegen de kansen van onder meer Wout van Aert en Mathieu van der Poel. De vraag is of de etappe voor hen niet te zwaar is. Alle redenen dus om af te stemmen op een nieuwe WielerFlits Update vanuit het schitterende plekje Superdévoluy.

Iedere dag
Deze Ronde van Frankrijk voorzien onze verslaggevers Maxim Horssels en Youri IJnsen het publiek dagelijks van de WielerFlits Update. In een podcast en video van om en nabij het half uur duiden zij de gebeurtenissen in en rondom de Tour de France en kijken ze uit naar de etappe van een dag erna. De video verschijnt dagelijks op YouTube en hier op de website, de audio daarvan is te beluisteren in je favoriete podcast app.


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.